Ďáblovo znamení

Ďáblovo znamení https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/519625/bmid_dablovo-znameni-VuW-519625.jpg 4 13 2

Rae Winterová měla být mrtvá. Z auta, v němž zahynul její otec, vystoupila bez sebemenšího zranění. Lidé mluví o zázraku, ale sedmnáctiletý Matthew Watts ví své. Síly dobra nejsou jediné, které na světě působí. Sám Lucifer může označit duši, která měla zemřít, a poslat ji zpátky do světa živých, aby vykonala jeho zlou vůli. Matt spolu se svým otcem patří do tajného spolku Zasvěcených a jeho úkolem je najít ty, kteří v sobě nosí ďáblovo znamení, a zlikvidovat je dřív, než začnou vážně ubližovat druhým. Dlouho pomáhal tátovi, teď Matt dostal svůj vlastní projekt: musí zjistit, na jaké straně stojí Rae Winterová. Ale nepočítá s tím, že se do ní zamiluje. Najednou si není jistý, komu a čemu má věřit. Jak může být někdo jako Rae, někdo tak přemýšlivý, chytrý a laskavý, ďáblovým agentem? Co je pravda a co fantazie?... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež
Vydáno: , Yoli (ČR)
Originální název:

A Crooked Mark , 2023


více info...

Přidat komentář

NicaCola
22.03.2024 4 z 5

Musím v první řadě pochválit nápad na knihu. Příběh byl neokoukaný, zajímavý a dotažený až do konce, který mi vyrazil dech. Kniha je vyprávěna z pohledu Matta, který se svým otcem jezdí po státech a hledají společně Poznamenané. To jsou osoby, jenž přežili nehody, které přežít neměli. Sám Lucifer je poznamenal a oni teď okolo sebe šíří zlo.

Jelikož je Mattův táta Zasvěcený, tak jeho úkolem je hledat takové lidi a při nahromadění důkazů je musí upálit.

Matt ke svým sedmnáctým narozeninám dostane od táty jako dárek obálku, ve které dostane svůj první úkol, neboli Projekt. Jedná se o šestnáctiletou Rae, která přežije dopravní nehodu bez jediného škrábnutí, zatímco její otec zemře. Matt ji musí sledovat, sblížit se s ní a jestliže objeví Luciferovo znamení, musí vzít do ruky sirky a....

Dokáže Matt dotáhnout svůj Projekt do konce a stát se Zasvěceným? Co když se mu do cesty připlete láska? A co když Zasvěcení vůbec neexistují a jedná se jen o výplod tátovi fantazie?

Rabea
26.12.2023 4 z 5

Kniha je velmi čtivá, příběh zajímavý. Jednu hvězdičku dolu dávám kvůli trošku nedotaženému konci. Autorka věnuje více času popisu aktivit party přátel, než závěrečné práci s psychikou postav. Což je trošku škoda, řekla bych že je to takové uspěchané (přitom v prvních dvou třetinách se to autorce vedlo velmi zdárně).

Moc se mi líbí jak autorka pracuje s nejistotou. Je to tak? Nebo onak? Nechává nás v nejistotě, což vede k tomu, že se nemůžete odtrhnout a prostě to s Mattem rozlousknout.

Celkově je to moc hezká jednohubka. :)


Štítky knihy

pro dospívající mládež (young adult)

Autorovy knížky

Linda Kao
americká
2023  82%Ďáblovo znamení

Kniha Ďáblovo znamení je v

Právě čtených2x
Přečtených15x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených1x
Knihotéce57x
Chystám se číst35x
Chci si koupit12x
dalších seznamech2x