Ďábel, který naslouchal

Ďábel, který naslouchal https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/216702/mid_dabel-ktery-naslouchal-216702.jpg 3 6 6

V knize Ďábel, který naslouchal se setkává klasické detektivní pátrání s moderním pojetím kriminalistiky. Díky široké paletě dvaadvaceti autorů od královny české detektivky Evy Kačírkové, přes emeritního komisaře kriminální služby Ladislava Berana až po nejmladší autory, princeznu naší...

Vydáno: ekniha ?
více info...

Přidat komentář

vostriz
23.08.2016 1 z 5

Ztráta času. Bohužel se nehodí ani jako čtení do tramvaje...

trudoš
07.04.2016 2 z 5

Antologie, která má představovat to nejlepší z české krimi povídky, připomíná spíš mizernou přehlídku amatérů. Což je víc než škoda, protože prezentovaná kvalita tuzemské tvorbě nakonec víc ubližuje, než naopak. Většina textů totiž působí dojmem „skutečných“ příběhů vytvářených pro časopisy tipu Napsáno životem či Chvilka pro tebe, přičemž s detektivkou mají společného máloco. A pointa? Obávám se, že o té editorka Lenka Nešporová nikdy neslyšela, natož aby jí dokázala ocenit.
S čistým svědomím tak dokážu pochválit jen povídky Mileny Bohatové, Inny Rottové a Luďka Dembovského, které dosahují alespoň hranice toho, co považuji za průměr. Jinak peklo srovnatelné s porotcováním v literární soutěži. Ale uznávám, že v mnoha případech byl na vině krátký rozsah, se kterým si mnoho autorů nedokázalo poradit.
Pro mě asi nejhorší čtenářský zážitek roku 2014 a to ani ne kvůli nízké literární úrovni, ale především pro celkové zklamání. Víc takových knih a domácí řemeslo půjde definitivně mezi půlky.