Cvičení paměti na celý rok

Cvičení paměti na celý rok https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/467040/bmid_cviceni-pameti-na-cely-rok-8L6-467040.jpg 5 2 2

Buďte aktivní po celý svůj život! Pravidelné cvičení si zaslouží nejen tělo, ale především mozek. Pokud nebude pracovat, jak má, nemůže organismus dobře fungovat. Proto je nutné mozek pravidelně namáhat, a to nejen v mládí – nikdy není pozdě začít. Není to jen velmi užitečné, ale s touto knihou i zajímavé a zábavné! Cvičení v této knize jsou zaměřena na krátkodobou a dlouhodobou paměť i na jiné kognitivní (poznávací) funkce – na koncentraci pozornosti, logické myšlení, slovní zásobu, fantazii, kreativitu a další schopnosti. Komplexní trénink mozku je jedním z nejúčinnějších faktorů při předcházení poruchám paměti a různým onemocněním (Alzheimerově chorobě apod.). Kniha rozhodně není určena jen seniorům! Procvičovat paměť je velice důležité nejpozději od středního věku, zejména u těch, kdo mají jednostranné nebo rutinní zaměstnání. Najdete zde i různé rady, jakým dalším způsobem mozek aktivovat nebo jak se vyrovnávat se zapomínáním.... celý text

Přidat komentář

Danka22
27.03.2024 5 z 5

Cvičit se má nejen celé tělo, ale i mozek. Ne každý se může chlubit obrovským pamatovákem, kdy stačí jen se na něco podívat a se ví, co to je. Tahle útlá knížka vám ale pomůže, abyste nezapomněli i na to, což už víte.
Hned na začátku se dozvíte, jak o svoji paměť lépe pečovat, i jaká jsou možnosti vašeho učení/snažení. Následuje celá řada praktického cvičení. Já mám strašně moc ráda hlavolamy a různé slovní hříčky. Takže jsem se vyřádila u ZASTARALÝCH SLOV. Bože, jak já tu češtinu miluji. Pikantní jsou i SYNONYMA, MĚSTA A VESNICE KONČÍCI NA nebo DOPLŇTE VHODNÉ PÍSMENO!
Kniha Cvičení paměti na celý rok rozhodně není jen pro babičky a dědečky. Učit se z ní můžete i vy. A bude vás bavit, to mi věřte. Výhodou také je, že na konci máte řešení, takže se můžete podívat, jestli jste to vymysleli dobře.
Moji milí čtenáři, Alzheimer klepe na dveře u každého mozku, i u toho vašeho. Tak se hýbejte, žijte zdravě, a hlavně se učte.
Za úžasnou publikaci děkuji

palka452
06.01.2023 5 z 5

Moc praktických cvičení