Čuprmani - Případ Zvíře

Čuprmani - Případ Zvíře https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/505669/bmid_cuprmani-pripad-zvire-ZF7-505669.jpg 4 4 3

Do městečka se nastěhuje nový kluk, pěkný cvalík a fanoušek Spider-Mana. Péťa, vyzáblý podivínský samotář z páté třídy, tak nechtěně přijde ke kamarádovi. Spajdy se snaží Péťu převychovat v superhrdinu a přesvědčit ho, aby v městečku společně našli padoucha, s nímž budou spravedlivě bojovat. Tím se zapletou do nebezpečného případu „vraždy“, v němž je zamotaný tajemný chlapík Zvíře, místní osobitý hospodský Pepé, ale i chlapců třídní učitel Papoušek. Stopy se sbíhají na skládce odpadu za městečkem. Paralelně s chlapci stejný případ vyšetřuje o dva roky starší Péťova sestra Monika, která se snaží stát se investigativní novinářkou. Její dějovou linii sledujeme prostřednictvím záznamů z jejího tajného blogu, sociálních sítí a přepisů videozáznamů. Originální humoristická detektivka ze současnosti je určena českým dětem na druhém stupni základních škol. Autorem je šéfredaktor časopisu ABC Zdeněk Ležák.... celý text

Přidat komentář

Áňa 998
09.04.2023 4 z 5

Musím ocenit zajímavý příběh :-) Uteklo mi to rychle, už jenom díky velkým písmenům. Jen mi přišlo, že někdy jsou začleněna slova, která cílová skupina čtenářů úplně nemusí znát...

1alena1
22.01.2023 4 z 5

Kniha není špatná, četla jsem jí na střídačku s vnukem, ale úplně mě vyděsilo množství chyb v textu. Příběh zajímavý, čtivý, ale jak může nakladatelství pustit do tisku tolik chyb, to mě tak zklamalo. Je strašně špatné, když dětský čtenář narazí na tolik - překlepů - nebo jak to nazvat, tak co si dítě školou povinné pomyslí ? Že je zbytečné se věnovat češtině?
Prosím o zvýšenou pozornost tomuto !!! (nemám na mysli úmyslné chyby v textech přepisu z mobilu)


Mojepočteníčko
30.12.2022

• Dětský knížky zařazuju do svýho čtecího repertoáru moc ráda. Vypnu, odpočívám, tu a tam se zamračím nebo rozesměju nahlas. A přesně takhle to bylo s knížkou Zdeňka Ležáka – Čuprmani.

• Petr a Monika jsou sourozenci. Péťa je samotář a trochu podivín. Nemá kamarády a od spolužáků vyfasoval hned dvě přezdívky. Jenže pak potká Spajdyho, který se přistěhuje do jejich městečka. Věří, že je superhrdinou a o tom samém se snaží přesvědčit i Péťu.

• Monika sice kamarádku má, ale co si budeme, holčičí kolektiv je prostě někdy náročnej. O tom, co chce jednou v životě dělat, má jasnou představu. A protože si investigativní novinařina žádá mnoho zkušeností, při první příležitosti se vrhne do akce.

• Moc se mi líbil Moničin nadhled nad mnohdy protivnými spolužačkami. Uměla rozlišit, co je a není správný nebo dát kamarádce druhou šanci. Spajdy zase věřil sám v sebe, i když se mu spolužáci mnohdy posmívali kvůli nadváze. Pichlavé poznámky hodil za hlavu a k obdobnému postoji se snažil vyburcovat i zakřiknutého Péťu. Nejsem detektivní nadšenec, proto se mi zápletku předčasně rozluštit nepodařilo. Opravdu – nedala jsem to ani v dětský knížce :) .

• Jedinou věcí, která se mi na příběhu nelíbila byl způsob, jakým maminka viděla svého syna. Nedokážu si představit, že bych svoje dítě někdy nazvala stejně.

• Pokud se rádi vracíte do dětských let a ještě radši zavzpomínáte na dobrodružství, která jste při svých toulkách denně zažívali, pak věřím, že se vám knížka bude moc líbit. A dětem zrovna tak :) !