Rychlé občerstvení

Rychlé občerstvení https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/315070/mid_rychle-obcerstveni-QhK-315070.jpg 5 24 1

Čtyřlístek série

< 117. díl >

Obsahuje též: Dlouhý, Široký a Bystrozraký - Jiří Tichý, Jan Tománek; Koumes a loupežníci - Vladimír Kliman, Sylvie Vodáková; Polda Olda na řece - Petr Chvojka, Jaroslav Malák; V Pantáticích na návsi - Povídání o létajícím talíři - Pavel Šrut, Jiří Kalousek

Přidat komentář

Yarwen
26.05.2019 3 z 5

O Čtyřlístky byla za mého dětství nouze. Byl to relativně drahý časopis - stál 4 koruny - a hlavně nedostatkový. Když ho někdo přinesl do třídy, koloval celý den z ruky do ruky, každý ty komixy přímo hltal, protože tenkrát jich bylo pomálu, vycházely jen v některých časopisech. Rychlé občerstvení byl takový unikát - snad se ho vytisklo více kusů, snad byla dodávka do Ostravy nějak chybně vysoká, ale ve třídě se najednou objevil v několika exemplářích; a co víc - byl to první Čtyřlístek, který koupili i naši rodiče, a od tohoto okamžiku ho už kupovali nepravidelně napořád.
V tomto díle vytahuje časopis nahoru hlavně Myšák Koumes (bojující s loupežníky), což byl komix, který si se samotným Čtyřlístkem (ten tentokrát prodává občerstvení) v kvalitě nijak nezadal. Dále zde nalezneme Oldu a Poldu, plavící se po řece, a ne příliš povedenou pohádku o Dlouhém, Širokém a Bystrozrakém. Na konci nalezneme básničku v Pantáticích na návsi.

Štítky knihy

komiksy pro děti české komiksy

Autoři knihy

Jaroslav Němeček
česká, 1944
Ljuba Štíplová
česká, 1930 - 2009