Čtyři životy

Čtyři životy https://www.databazeknih.cz/img/books/80_/80015/ctyri-zivoty-80015.jpg 3 5 5

Životní příběh svobodomyslné dívky, která opustila v sedmdesátých letech šedivý svět úřednické Prahy a později, se svým partnerem „kovbojem“ Joem, i komunistické Československo, aby nalezla svůj další osud v širokých obzorech Kanady, a po letech se vrátila zpět do Čech. Klidné, příjemné a velmi čtivé vyprávění, doplněné mnoha vtipnými detaily a postřehy, ať už se týkají mužů, automobilů nebo typických prvků české, německé či americké povahy. Laskavá, ale i upřímně napsaná kniha o putování, milostných, rodinných i pracovních radostech a strastech moderní samostatné ženy, která prožila čtyři životy, aby nalezla lásku, štěstí a především — svobodu a nezávislost. ... celý text

Přidat komentář

Jirinamac
31.03.2019 4 z 5

Mně se knížka líbila. Zora byla odvážná a dokázala se ke všemu postavit. Dobře popsala blbou dobu v ČSSR a s dobrodružnou povahou se pustila do světa. Dokázala se nehroutit, ale řešit. Češi dokážou stále si na něco stěžovat, ale nehnou prstem, ať se sami postarají o své dobro a radost. Prostě to dokázala sama.

zuzepka
25.05.2015 1 z 5

Po přečtení zůstaly rozporuplné pocity.Nepochopila jsem autorčinu potřebu napsat oslavný román na jí milovanou Kanadu a nešetřící kritiku rodného Československa.Zoru jsem vnímala jako mladou sebestřednou ženu,která zhlíží z pomyslného trůnu na své poddané.Až s věkem mi byla sympatičtější,ale její neustálé vykreslování svých schopností po vyšším a ještě vyšším výdělku,přece jenom zavání českou mentalitou,kterou Zora vědomě nesnáší.Nad popisováním jednotlivých dopravních prostředků skoro do detailů jsem už nechápala.To by asi nejspíš bavilo mužské čtenáře,ale ti by nesáhli po tomto typu knihy.Jednu hvězdičku dávám za autorčinu snahu přimět čtenáře přemýšlet zda je lepší být Čech nebo Kanaďan.


Autorovy další knížky

Marta Procházková
česká, 1945
2011  56%Čtyři životy
1980  60%Seno ve vlasech