Conan: Kalich života

Conan: Kalich života https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/454973/bmid_kalich-zivota-6bl-454973.jpg 4 4 3

Conan (Ondrej Trepáč) série

< 3. díl

Conan se vydává do světa najít něco, čím by zlomil kouzlo spánku, jímž je zakletá Dareena. Od starého druida se dozví, že musí nalézt Irganův kalich a dát z něj Dareeně napít. Už brzy však zjistí, že nebude vůbec snadné ho získat, a ještě těžší bude dopravit ho do kláštera Sagija. Dokončení volné románové trilogie Předchozí díly: Conan: Acheronská dýka Conan: Tři klíče k Asambale... celý text

Přidat komentář

Gracian1964
29.04.2022 4 z 5

Moje tretie stretnutie s Conanom z pera Ondreja Trepáča a štvrté vôbec od tohto autora. Zaujímavý a pútavý príbeh o putovaní nášho slávneho barbara za kalichom života, ktorý pomôže prebrať jeho milovanú Dareenu. Obdivujem, s akou fantáziou dokáže vystavať príbeh. Samozrejme, nejedná sa o žiadnu vysokú literatúru a preto k nej treba pristupovať s týmto oným. V rámci žánru. Celkovo by ma zaujímalo prečítať si, ako Conana spracovali iní autori, či už zahraniční alebo českí či slovenskí. A porovnať si ich. Neviem, či sa k tomu niekedy dostanem, ale ak áno, určite využijem príležitosť.

lampernaqui
02.12.2021 3 z 5

A mám za sebou poslední část trilogie (zatím) o Conanovi a Dareeně. V tomto dílu však ženská hrdinka ustupuje do pozadí a Conan pro ni hledá lék. Možná je to psáno stejně jako předchozí díly, ale tentokrát jsem měl pocit, že je celý příběh hodně rozkouskován a jde spíše o napojené povídky. Co však zůstalo, to jsou popisy a hlavně více než kdy jindy si autor užíval pomrkávání po jiných knihách. Čas od času zde byla nějaká připomínka jiného dobrodružství, takže když jsem teď měl za sebou 99% všech barbarských knih, co u nás vyšly, tak jsem mohl zbystřit a užívat si všechny zmínky, na které jsem narazil. Celkově jde stále o dobré čtení, rozhodně je pan Trepáč jedním z nejlepších československých conanovských autorů.


mot33
29.11.2020 5 z 5

Hlavně konec když se Conan vrací tak je to klasický Conan plný boje a příšer.

Autorovy další knížky

Ondrej Trepáč
slovenská, 1960
2015  83%Conan: Acheronská dýka
2009  73%Krvaví psi
2018  73%Conan: Tři klíče k Asambale
2020  75%Conan: Kalich života

Kniha Conan: Kalich života je v

Přečtených4x
Knihotéce13x
Chci si koupit3x