Co všechno se může přihodit na statku

Co všechno se může přihodit na statku https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/400624/bmid_co-vsechno-se-muze-prihodit-na-stat-STV-400624.jpg 5 1 1

Obrázková knížka pro děti každého věku, která vypráví spoustu veselých a napínavých příběhů o zvířatkách na venkovském statku.

Přidat komentář

Péťa Z.
21.09.2022 5 z 5

To je nádhera!
Velmi poučná, detailně popsaná a navíc krásně ilustrovaná knížka potěší jak ty nejmenší k prvnímu předčítání a prohlížení obrázků, tak i starší děti, které se z ní dozvědí spoustu informací ze statku. Vyjma zajímavého povídání o jednotlivých zvířatech se dozvíme také o zemědělských strojích, o životě na statku na jaře, v létě... Co všechno je užitkové, jaké práce se dělají v zimě v lese a tak dále.

Kromě krátkého příběhu rozepsaného pod několikastránkovými ilustracemi, jež vypravuje konkrétní zvířátko, jsou v knize také delší texty, které jsou vyloženě k nabytí vědomostí.

Knížkou provázejí Andulka a Honzík a mimo jiné se s nimi vypravíme kupříkladu na posvícení. Pak jsou tu taky hezké říkanky, třeba početní o koních.

Knížku jsem si půjčila v knihovně pro pěkné ilustrace. Ale už při čtení první stránky se mi stočily koutky do pobaveného úsměvu - totiž když Andulka s Honzíkem potkají při své cestě za koňmi babičku, která právě doryla záhon, a záhy maminku, která sedíc v zeleném traktoru s bránami vláčí pole. :-) Každý tu má svoji úlohu, všichni musí přiložit ruku k práci. Ale to, že nejdřív popisují, jak pracují ženy, mi je sympatické a myslím, že jsem se s tím v knize pro děti ještě nesetkala.

Knížku určitě doporučuji všemi deseti. :-)

Štítky knihy

zvířata, fauna statek

Autoři knihy

Kniha Co všechno se může přihodit na statku je v

Přečtených2x
Knihotéce1x