Co se o ní říká

Co se o ní říká https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/436444/bmid_co-se-rika-o-susanah-MA2-436444.jpg 3 51 15

Život v hlavním městě, zářná kariéra v Bílém domě, perfektní manžel a dokonalé děti. Bess měla všechno, co si mohla přát. Alespoň na čas. Začalo to tím, že po nepříjemném skandálu vzala za své její vysněná práce v Bílém domě. Bess zůstala najednou doma a musela začít přemýšlet nad budoucností. Manžel Cole se v tu chvíli rozhodl, že převezme rodinný hotel v malém městečku Greyhill ve Virginii, a tak se celá rodina odstěhovala z rušného velkoměsta do poklidného městečka. Bess si celou dobu myslela, že ví, co může očekávat. Skutečnost však byla velmi odlišná – ne právě přátelská tchyně přes ulici, obavy o děti, které nastupují do soukromé prestižní školy, a místní lidé, kteří nemají rádi turisty a navzájem si vidí do talíře. Bess se snaží zapadnout do rytmu na malém městě, ale pořád to drhne. Proto když dostane nabídku napsat článek do Washington Post, okamžitě po ní skočí. Má to jen jeden háček: tématem článku je nejznámější obyvatelka Greyhill – Susanah Lane, místní bohatá celebrita, kterou místní nemají právě v lásce. To však Bess neodradí a s chutí se vrhá do práce. Na povrch tak postupně vyplouvají tajemství, která měla být navždy pochována pod vrstvou minulosti. Kdo je vlastně Susanah Lane? Jak vysvětlit tragické události, které se v Greyhill odehrály před mnoha a mnoha lety a dodnes nebyly zcela objasněny? Bess je odhodlaná na to přijít.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Half of What You Hear , 2018


více info...

Přidat komentář

bábuška
26.11.2023 1 z 5

Knihu jsem dočetla, ale nijak mě neoslovila. Ženy na americkém maloměstě bez vyšších zájmů se vyžívají vyloženě v drbech o svých přítelkyních a začíná to i děvčat školou povinných. Muži mlčí a mlží, tchýně je jedovatá, prostě žádná radost.

petra3242
11.11.2023 1 z 5

Nemůžu říct, že by to byl úplně propadák, posledních 100 až 150 stránek je celkem zdařilých ale... Ten začátek a vůbec dialogy jsou tak nudné, že jsem ani nevěděla, co jsem vlastně četla a vracet se mi nechtělo.
Samozřejmě je i něco, co se mi líbilo, například trojúhelník Livvie - Lauren - Brittany. Nebo rozuzlení příběhu o Henriettě.
Ráda bych dala lepší hodnocení, ale bohužel za téměř třičtvrtě nezáživnosti má u mě tahle kniha jednu hvězdu.


Přečti_si
30.12.2022 3 z 5

Příjemná, poměrně tenká oddechovka s moc hezkou obálkou, která tak nějak vystihuje celou knihu. Postavy Bess a její rodiny jsou moc sympatické, stejně jako tchán Bess. Zato s tchýní a s obyvateli městečka bych fakt chtěla mít dvojdomek. Neskutečně mě štvalo to neustálé "co tomu řeknou místní". Proto byla postava Susanah osvěžením, má totiž tak trochu v paži, ale nevěděla jsem si na ni udělat názor, jestli je vlastně fajn nebo ne. Se zápletkou se žádný wow efekt nekonal, ale kniha je čtivá a je tam hezky vykreslená atmosféra městečka.

ErčaV.
17.08.2022 3 z 5

Kniha se četla hodně dobře. Prostě taková super oddechovka a klasika jako na vesnici, klepy. Za mě kniha stojí za přečtení je to na takové nenáročné čtení.

čef
10.04.2022 3 z 5

Promovaná spisovatelka nám tady vyfikla dokonalý román pro ženy. Najdeme zde proto hodně starostí s puberťáky, lásky, nevěry, jedovaté řeči a pomluvy. Také jedno dávné tajemství se zde odhaluje až na kořen. Děj se zahušťuje až v závěru, ale drama je stále jen psychologické.

niknikita
21.02.2022 2 z 5

Zlákala mne pěkná obálka a přirovnání ke knize Sedmilhářky. Když jsem se prokousala nudou a klepy, zjistila jsem, že by stačilo přečíst si poslední kapitolu.
Takže shrnuto: trochu zbytečná kniha.

Ale ty dveře na obálce jsou vážně super :)

martineden
28.01.2022 3 z 5

Velmi mě to bavilo, maloměsto, upjatost, podzemní temné proudy drbů... Ale posledních cca 10 stránek to zabilo, jako kdyby autorce někdo nakázal ať přepíše konec, protože se najednou nereálně vše otočilo o 180 stupňů a z knihy se stala béčková slátanina. Škoda.

Petule30
23.08.2021 odpad!

Po padesáté stránce jsem to vzdala,nudný,moc postav,prostě kniha mě vůbec nebavila.táhlo se to.nejspíš už knihu nedočtu.

L.Helena
18.07.2021 2 z 5

Maloměstské klepy a intriky, většinou dost naivní a nezajímavé. Na konci sice jedno odhalené tajemství a jedno přiznání, ale celkově je kniha poměrně nezáživná.

Doubravka1975
15.04.2021 3 z 5

Po přečtení Šikmého kostela 2, který nastavil laťku u mě velmi vysoko se mi tady nešlo vůbec začíst. Přišlo mi úplně trapné a zoufalé co se řeší za nesmysly a pomluvy na malém městečku ve Virginii.
Knížka odložena - začala jsem číst Wim Hof - příběh ledového muže a pak se k ní vrátila a už to bylo lepší i konec trochu překvapil i když jsem trochu tušila.

P3_tis
13.03.2021 3 z 5

Bess se se svou rodinou přestěhuje do rodného městečka svého muže. Ve stejný okamžik se vrací i Susanne - stará dáma, která odsud před 50ti lety utekla a Bess má o ní napsat článek...
Celá kniha se točí tedy kolem psani článku a zapeklitych vztahů maloměsta. Každý se zná s každým. A drby a pomluvy tu jsou na denním pořádku.
Přiznám se, ze jsem měla ze začátku problém, se do knihy zacist. Zajímavá mi přišla až někdy od půlky a vydržela jsem číst jen proto, abych zjistila, jak to tedy vše bylo.
Námět knihy byl určitě zajímavý, ale ty “věčné drby” mě nebavily. Z konce jsem byla trochu zklamaná, chyběl mi tam takový ten wow efekt, kdy knihu dočtete, odlozite a zážitek z ní ve vás doznívá.

markej
17.02.2021 4 z 5

Do malebného amerického městečka Greyhill se po letech vrací Susannah Laneová, dcera bývalého starosty a nyní vdova po milionáři, a působí pořádný rozruch. Nová je v Greyhillu i Bess Warnerová, kterou jakožto asistentku první dámy na minutu vyhodili z Bílého domu a která má teď o Susanně napsat článek.
Thriller z typického amerického maloměsta, v němž se šíří všemožné pomluvy, polopravdy a lži a kde vládne obrovská a zákeřná ženská řevnivost, žárlivost a ješitnost. Na povrch samozřejmě vyplouvají nejrůznější nepěkná dávná tajemství.
Knížka vyloženě k odpočinku, kterou prostě slupnete a brzy na ni zapomenete, ale hlavní účel, čili aby vás pobavila, splní nanejvýš dobře a uspokojivě.

Pípasek
28.01.2021 5 z 5

Nejedná se o oddechovku, ale o spletité lidské vztahy a hlavně o naprosto nepochopitelné jednání některých postav ( klepy, závist, mstivost) . Co dokáže jejich chování napáchat na malém městě je zarážející

jeny-v
17.01.2021 3 z 5

Většina obsahu knihy je popsána v anotaci, takže víceméně není co dodat. Hodnotím obsahově a stylově jako průměr, nějak jsem se do tohoto amerického společenského románu "nezakousla". Bess a Cole se přestěhují z Washingtonu do Greyhillu a převezmou rodinný hotel po jeho rodičích Bradleyho a Diane. Jejich dvanáctiletá dvojčata nastupují do místní soukromé školy Draper Hall a zatímco Max zapadl, Livvie má problémy. V maloměstě se všichni znají a drby zde mají své přední místo. Bess má napsat článek o bohaté rodačce Susannah Laneové, která se vrátila před rokem do rodného domu - vily Esperanzy, aby rozprodala nevyužité rozsáhlé pozemky. Vrátila se však i s příběhem přes padesát let starého tajemství, křivdy a nenaplněné lásky, jež nemělo být nikdy odkryto....

Ivuska.09
14.01.2021 1 z 5

Bohužel, pro mě obrovské zklamání. Naprosto nezáživný děj. Nudné vyprávění, velmi (ale velmi!) pomalé tempo. Doufala jsem, že se v příběhu stane něco zásadního. A pořád jsem na ten zvrat čekala. Marně. Sem tam nějaká pointa byla, ale mě příběh prostě nebavil.

Autorovy knížky

2021  57%Co se o ní říká

Kniha Co se o ní říká je v

Právě čtených2x
Přečtených63x
Čtenářské výzvě5x
Knihotéce102x
Chystám se číst66x
Chci si koupit11x
dalších seznamech2x