Co se děje v noci v lese

Co se děje v noci v lese https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/515274/bmid_co-se-deje-v-noci-v-lese-kBK-515274.jpg 5 5 2

Když slunce zapadne a svět ztichne, většina lidí jde spát. To ale neplatí pro obyvatele lesa. Zvířátka, která se zrovna probouzejí. Les v noci je totiž plný života, možná trochu strašidelný, ale o to krásnější. To, co v křoví výhružně funí, je roztomilý ježek. Hrůzu nahánějící praskání suchých větví jsou kroky plaché srnky. A stín, který se mihne na obloze, je moudrá paní sova. Nevěříte? Vydejte se na čtyři výpravy a poznejte kouzelný svět lesa, který v noci ožívá…... celý text

Přidat komentář

Luciluc
13.10.2023 5 z 5

Knížka čtená dceři. Kniha mě zaujala na první pohled obálkou a názvem, ale půjčila jsem ji z knihovny hlavně kvůli krátkým kapitolám. Je to čtení pro prvňáčky, takže text má velká písmena, jednoduché věty a krátký rozsah. Příběh je koncipován jako noční výprava do lesa v jednotlivých obdobích roku, každé obsahuje čtyři příběhy o různých živočiších. Moc se mi líbilo, jak autorka dokázala na malém prostoru utvořit jednoduchý příběh, který byl poutavý a zároveň naučný. I já, jako dospělá, jsem se dozvěděla pár nových informací. Od autorky si půjčíme ještě nějakou z jejích dalších knih. Ilustrace jsou jednoduché a hezké. Za nás opravdu krásné čtení, doporučuji.
P.S. plusové body o vyvracení mýtu, že ježek nosí jablka na zádech na bodlinách a živí se ovocem :)

Danago
20.04.2023 5 z 5

Moc pěkná knížka pro děti. Děti , které se právě naučily číst mají možnost zkusit si přečíst svoji první knížku. Písmenka jsou dostatečně velká, obrázky jsou velice vydařené.
Příběh je jednoduchý takže není třeba chápat nějaké složité souvislosti. Ale naopak i já jsem se divila, co všechno žije v noci v našich lesích. Navíc je kniha rozdělena do čtyř ročních období , takže se děti dozví, o aktivitách těchto obyvatel lesa v každém ročním období. Nejedná se jenom o zvířátka, ale i o hmyz, plazy , ještěrky a podobně. Jak již jsem se zmínila i já se dověděla něco nového, což mě překvapilo a obohatilo.
Určitě bude knížka i ideální čtení pro předškoláky , kteří si o všem můžou ještě promluvit s tím , kdo jim knížku bude předčítat. Nevím jestli školky nebo školy mají knihovničky, ale toto je knížka, která by tam rozhodně neměla chybět.
Moc doporučuji, jsem překvapená a nadšená.