Co nás má naučit koronavirus

Co nás má naučit koronavirus https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/470293/bmid_co-nas-ma-naucit-koronavirus-5qx-470293.jpeg 4 8 8

Korona není výjimečná situace. Pandemii udělaly z covidu-19 teprve negativní vlivy životního prostředí – a může se kdykoli opakovat, dokonce v ještě vyhrocenější formě. Zničené ekosystémy vyvolávají pandemie pravidelně. Kdo si myslí, že nás dlouhodobě zachrání odstupy, roušky a narychlo vyvinutá vakcína, ten nepochopil vážnost situace. Koronavirus je pouze symptom. Je to symbol životního prostředí, které stále více ohrožuje naše zdraví. Na podkladu nejnovějších studií Clemens Arvay poprvé ukazuje, jak spolu souvisí zdravotní krize a ničení životního prostředí. Dokazuje, že jak politika, tak média reagují na krizi příliš jednostranně a způsobují tak fatální škody. Autor požaduje převrat v oblasti ekomedicíny a ukazuje nám, co může jeden každý z nás udělat, aby zůstal zdravý. Pokud opravdu chceme, abychom se my i svět uzdravili, musíme ze situace vyvodit úplně jiné závěry. Nepotřebujeme média, která svým jednostranným zpravodajstvím vyvolávají v lidech nejistotu a udržují nás v modu paniky, který našemu zdraví rozhodně neprospívá. A nepotřebujeme ani genovou vakcínu, při jejímž vývoji a schvalování byly porušeny vědecké normy a která proto ohrožuje lidské životy. Potřebujeme korona-krizi důkladně zpracovat a potřebujeme ekologickou medicínu, která naše zdraví uvádí do souvislosti s vlivy životního prostředí a díky které si své zdraví můžeme udržet natrvalo. K oběma důležitým aspektům se Clemens Arvay vyjadřuje v této velmi pečlivě rešeržované knize. Pandemii udělaly z covidu-19 teprve negativní vlivy životního prostředí. Kdo si pořád myslí, že nás z dlouhodobého hlediska zachrání odstupy, roušky a narychlo vyvinutá vakcína, ten nepochopil vážnost situace. Koronavirus je pouze symptom. Je to symbol životního prostředí, které stále více ohrožuje naše zdraví. Na podkladu nejnovějších studií Clemens Arvay poprvé ukazuje, jak spolu souvisí zdravotní krize a ničení životního prostředí. Dokazuje, že covid-19 je ve skutečnosti skandál životního prostředí – a že jak politika, tak média reagují na krizi přílliš jednostranně a způsobují tak fatální škody. Autor požaduje převrat v oblasti ekomedicíny – a ukazuje nám, co může jeden každý z nás udělat, aby zůstal zdravý. S příspěvky Dr. Geralda Hüthera a Prof. Dr. Andrease Sönnichsena Clemens Arvay nám ukazuje, proč je třeba chápat korona-krizi jako výstražné volání, abychom se přestali odcizovat přírodě a získali nový pohled na své zdraví.“ Prof. Dr. Christian Schubert, lékař, psycholog a psychoterapeut... celý text

Příroda, zvířata Zdraví Ekologie, živ. prostředí
Vydáno: , Fontána (Dobra & Fontána)
Originální název:

Wir können es besser , 2020


více info...

Přidat komentář

knih-o-mol
07.04.2022

Zajmave postrehy z prostredi oficialnich desinformacnich central v Nemecku. U nas to same v bledemodrem. Zajmava fakta o zastrasovani a umlcovani, ctenar muze porovnat s nasimi medii a statnimi institucemi.

Anya636
26.03.2022 5 z 5

Tuto knihu by si měl přečíst každý, minimálně jednou ročně. Autorem je akademik na poli zdravotní environmentalistiky, nebo tak nějak,čili se profesně zajímá o dopad našich činů na naše zdraví. Nejen na coronaviru ukazuje, jak naše jednání ovlivňuje až nemyslitelné aspekty soužití s dalšími lidmi či organismy na jiných kontinentech. Velmi depresivní čtení. Hodně zajímavých informací, které si v médiích nepřečtete a přesto jsou naprosto zásadní pro lidské přežití. Malárie a hladomor v rozvojových zemích ročně zabíjí mnohem více lidí než Corona. A v době corony se toto číslo, zdánlivě nesouvisející s koronou, takřka multiplikuje. Ale neví se o tom. Není to totiž mediálně zajímavé ani společenský, natož politicky.
A závěr knihy - co minimálně můžeme dělat jako jednotlivci pro budoucnost lidstva a planety? Jist lokální potraviny.


Olous1
12.10.2021 5 z 5

Přátelé tak tuto knihu si přečtěte, budete velmi překvapeni. Opravdu zajímavé čtení,nic nebudu prozrazovat. Velmi zajímavé informace.

moničina
11.05.2021 4 z 5

Výborné, trefne a poučné a zrozumiteľne napísané. Viaceré veci boli pre mňa novinka, napr. aj to o jemnom prachu a jeho priamom zasahovania do imunitného systému.