Co je to řeka?

Co je to řeka? https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/523204/bmid_co-je-to-reka-651064056788b.jpg 5 4 3

Krásně ilustrovaná kniha o řekách a jejich bohatém propojení s námi. Vnučka se svou babičkou na imaginární výpravě objevují tajemství řek, setkávají se s poutníky i dobyvateli, kouzelnými říčními delfíny nebo jesetery staršími než dinosauři, loví ryby, koupou se a zkoumají mnoho dalších věcí. Řeka je jako nit, vytváří na zemském povrchu nádherné obrazce, oživuje krajinu i naše vědomí a především - vypráví příběhy. Díky ní se potkávají různá místa, časy i lidé. Kniha čerpá ze zeměpisných, historických a mytologických odkazů i osobních postřehů a spojuje faktografii s poetickým vyprávěním. Řeky nám neustále připomínají, že všechno v životě má dva břehy, a ať jsme na kterémkoli, můžeme být dobrými sousedy.... celý text

Literatura naučná Pro děti a mládež
Vydáno: , Labyrint
Originální název:

Vad är en flod? , 2019


více info...

Přidat komentář

LenniKlein
11.03.2024 5 z 5

Neuvěřitelně krásné provedení knížky, která je velmi inspirativní. Text a ilustrace jsou lahodící oku a předkládané vyprávění o řece motivuje k dalším vyprávěnkám ze života.

zaz
21.02.2024 5 z 5

(SPOILER) Publikace vhodná pro volný čas. Jednu stránku čte dospělý, druhou malý čtenář. Nejkrásnější čtenářský zážitek pro oba. Radost má čtyřicet stránek, ale účinek dlouhodobý. Doporučuji.


smrtonos4157
05.10.2023 5 z 5

Kniha , která upoutá už svým formátem .Krásně ilustrovaná a moc mile napsaná . Jednotlivé kapitolky jsou nápaditě a poeticky vykreslené . Hned jak jsem ji vzal do ruky , bylo jasné , že ke mně promluvila a budu ji rád představovat jiným jako krásnou knihu .

Autorovy knížky

2023  100%Co je to řeka?

Kniha Co je to řeka? je v

Přečtených4x
Doporučených1x
Knihotéce1x
Chystám se číst6x
Chci si koupit1x
dalších seznamech1x