Člověk Michelangelo

Člověk Michelangelo https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/122183/clovek-michelangelo-122183.jpg 5 11 11

Životopisný román Frédérika Reye představuje zatím poslední pokus přiblížit se k pochopení složité osobnosti nejslavnějšího umělce renesance Michelangela Buonarrotiho. Tato kniha rozkryje okolnosti vzniku všech Mechelangelových skvostů. Zejména se však zaměřuje na Buonarrotiho jako na lidskou bytost zmítanou touhami, vinami, pocitem osamocení.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Prostor , Knižní klub
Originální název:

L'Homme Michelange , 1989


více info...

Přidat komentář

Atuin
11.07.2021 5 z 5

Taková zapadlá kniha, z mého pohledu škoda, protože splňuje všechny požadavky současného čtenáře. Je vyprávěná tak že nebudete usínat nad sálodlouhými opisy a přitom je to jazyk pěkný. Mé hodnocení je možná o půl hvězdy nadhodnocené, ale to jen proto že to je beletrisovany životopis a tomu většinou lze málo co vytknout, protože se neopírá o fiktivní postavu. Michelangelo je postavou zajímavou a prominout se jí nedá z mnoha důvodů.....jeho peripetie jsou zajímavé ne méně.

ThrisaManx
01.08.2016 5 z 5

Kniha mě překvapila svou čtivostí. Michelangelo je můj oblíbenec a tato kniha, ačkoli zčásti smyšlená, je opravdu úžasná. Krásný Michelangelo (byť ne tělem, tak svou duší) mi byl příjemným společníkem po celou knihu.


Štítky knihy

umění renesance výtvarné umění životopisné, biografické romány

Autorovy knížky

Frédéric Rey
francouzská
1996  95%Člověk Michelangelo