Čipí

Čipí https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/496752/bmid_cipi-Vln-496752.png 4 4 1

Kultovní knížka italské literatury pro děti, dobrodružný a noetický román „Čipí“ od spisovatele a učitele Maria Lodiho (1922-2014) a jeho žáčků představuje nevídanou a dojemnou epopej vrabčáků ze střechy. Děti se poetickým a hravým jazykem seznamují se zvídavým a neposlušným Čipím, který objevuje svět, spřátelí se s Kytí, Ohnivou koulí, přežije útoky vousatého zvířete s drápy a člověka, s vrabčinkou Vrabí si vytvoří domeček z peří a stane se nejšťastnějším tatínkem oblohy, pomůže společníkům ustát nástrahy zimy a nakonec odhalí tajemství Pána noci a zachrání tak svou vrabčí komunitu. „Čipí“ je příběh, který už přes půl století oslovuje a baví. Stejně jako i jiná Lodiho vyprávění se zrodil z dialogu s žáky ve školní třídě a vypráví o přátelství, naději, svobodě a lásce.... celý text

Literatura světová
Vydáno: , Nová vlna
Originální název:

Cipi , 1972


více info...

Přidat komentář

a304
25.06.2022

(SPOILER) Tříleté dítě snáze a správně určí značky aut na parkovišti, než všude přítomné poletující opeřence. Znají krásný zážitek, z pozorování, dovádění "obyčejného" vrabčáka? Viděly strakapouda ? Pozorovaly , jak se krmí mládě?
K tomu stačí budka na balkoně.
Vědí rodiče, v který denní čas uslyší nejrůznější trylky? Zájem může probudit i knížka s veselými obrázky. Nejlépe investovaný čas: radost ze společného prožitku nám nikdo nevezme. Radost posiluje mysl a ta imunitu.
Ráda vzpomínám na procházky s rodiči. Společnou četbu doporučuji.

Štítky knihy

vrabci

Autorovy další knížky

Mario Lodi
italská, 1922 - 2014
2022  75%Čipí
2023  100%Mírové pohádky

Kniha Čipí je v

Přečtených4x
Knihotéce1x
Chystám se číst8x
Chci si koupit2x