Čínský zen - Cesta ke klidu a štěstí

Čínský zen - Cesta ke klidu a štěstí https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/392028/bmid_cinsky-zen-cesta-ke-klidu-a-stesti-CXd-392028.jpg 4 12 3

Chcete dosáhnout štěstí, vnitřního uvědomění a duchovní stability? Právě zen, který v sobě zahrnuje orientální moudrost, vám v tom může výrazně pomoci. Smyslem zenové meditace je pročistit mysl tak, aby se stala průzračnou jako voda. Tato kniha vás na základě tradičních buddhistických rčení, příběhů a dialogů seznámí s učením starých zenových mistrů, kteří své žáky dokázali zbavit vnitřního napětí a konfliktů. Zároveň se zde dozvíte o počátcích a vývoji zen buddhismu v Číně a jeho rozsáhlém vlivu na určité literární směry.... celý text

Duchovní literatura Náboženství Literatura naučná
Vydáno: , Argo
Originální název:

Chinese Zen , 2013


více info...

Přidat komentář

knih-o-mol
03.04.2021 4 z 5

Dobrá praktická kniha pro základní seznámení s "čínským Zenem". Autor je profesor, který přednáší na univerzitě v Shaanxi studentům, proto je kniha čtivá. Je určena i jako pomoc pro zájemce, kteří se duchovním naukám nevěnují a naopak se snaží začlenit do nové čínské ekonomické reality.

Zmiu
30.07.2020 4 z 5

Na poprvé jsem tuto knihu odložila, ale dala jsem jí druhou šanci, a nakonec se mi celkem líbila. Některé příběhy jsem už četla jinde, ale další myšlenky a příběhy byly pro mě nové. Nejvíc mě potěšila závěrečná kapitola o čaji.


Baarbucha
10.11.2018 5 z 5

Kniha je plna nádherných mouder k zamyšlení. Nejvíc mě zaujaly krátké příběhy, které jsou pak vysvětleny do všedního života.

Autorovy knížky

Wu Yansheng
čínská
2018  85%Čínský zen - Cesta ke klidu a štěstí

Kniha Čínský zen - Cesta ke klidu a štěstí je v

Právě čtených1x
Přečtených14x
Čtenářské výzvě2x
Knihotéce5x
Chystám se číst2x
Chci si koupit2x