Chyby v Matrixu

Chyby v Matrixu https://www.databazeknih.cz/img/books/65_/65043/chyby-v-martix-65043.jpg 4 11 3

Pojem matrix bývá nejčastěji spojován se stejnojmenným filmem o virtuálním světě. Málokdo však tuší, že matrix je totožný s nerozluštitelným virtuálním programem, podle jehož diktátu my všichni žijeme. Zapomeňte na všechno, co jste dosud věděli, a my vám otevřeme oči, radí autoři i českým čtenářům. A je to pravda. Při čtení této knihy se vskutku tají dech. Svět, v němž se cítíme od věků ukotveni, není totiž podle obou autorů reálný, je pouhou počítačovou iluzí, a tudíž snadno měnitelným dějovým projektem - matrixem. Ale jen někteří lidé si to uvědomí a pak dokážou touto iluzí tak či onak proniknout. Například zážitky déja-vu považují za doklady o chybách v matrixu. Miliardy let, které má zeměkoule už za sebou, mohou tedy být pouhou mámivou iluzí, která nám byla předestřena. Dočteme se o časových průnicích, paralelních světech, impulzech z budoucnosti, o cestách do budoucnosti a o krocích do nicoty. Užasneme nad původem buněk, bizarními postupy medicíny a magickým světem nanotechnologií. Získáme konkrétní představu o záhadných mužích v černém a takzvaných dobře oblečených ženách, o dvojnících, umělé inteligenci, klonované společnosti, agentech matrixu, kolektivním vědomí matrixu a také o tom, že teroristický útok z 11. září 2001 byl předem zaregistrován a avizován. Nahlédneme do principů tajných vojenských projektů, které destabilizují a zároveň nezbytně dotvářejí naši realitu. Dozvíme se o takzvaném vnitřním okruhu moci, což představuje tu část matrixu, z níž se žádným způsobem nedokážeme vymanit.... celý text

Literatura světová
Vydáno: , Dialog
Originální název:

Fehler in der Matrix , 2006


více info...

Přidat komentář

piratmartin
03.07.2014 odpad!

Je to blbost, ani sem to nedočetl. Ukazovat chyby v matrixu příběhy (setkání s duchy apod), které nejsou potvrzené a zavání smyšlením těch co je "prožili" mě teda nijak nebere. Čekal sem něco jiného, lepšího a objevnějšího.

Nibiru
05.06.2013 4 z 5

Kniha je zajímavá, ale místy těžce sledovatelná, člověk si musí některé pasáže přečíst dvakrát, než pochopí smysl.
Pokud je jenom zrnko pravdy na tom, co se kniha snaží objasňovat, pak minulost, současnost i budoucnost jsou pouze relativní časové úseky v rámci jakéhosi daného matrixu, který jsme uzpůsobeni vnímat našimi smysly.


NoPain
28.04.2012

Pokud hrajete počítačové hry jistě jste se setkali s nějakým bugem-chybou. Kniha vysvětluje svět podobným způsobem, tedy že není vlastně skutečný, ale že je to jen iluze. Až na pár flashbacků, toto dílo není fanouškovská příručka k filmové trilogii Matrix.

Autoři knihy

Grazyna Fosar
německá
Franz Bludorf
německá

Kniha Chyby v Matrixu je v

Přečtených16x
Knihotéce28x
Chystám se číst16x
Chci si koupit4x