Chladná spravedlnost

Chladná spravedlnost https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/514800/bmid_chladna-spravedlnost-v6Y-514800.jpg 5 25 12

Mallory byl ten nejlepší z nejlepších, velitel speciálních jednotek a hrdina. Potom však učinil osudové rozhodnutí, hazardoval se životy svých mužů, což mělo strašlivé následky: dva mrtví a jeho mladý přítel Donno zůstal v kómatu. Mallory se sesype, nemá už co ztratit, a jeho nitro začíná prostupovat temnota, nebezpečná potřeba vyhledávat problémy. Jenže pak ho Donnova matka požádá o pomoc: její druhý syn Scott se ztratil v Jižní Africe a Mallory je jediný, kdo by ho mohl najít. Možná je to vykoupení, možná způsob, jak se pomstít světu, ale najednou má Mallory před sebou cíl a nic a nikdo mu nebude stát v cestě...... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Kalibr
Originální název:

Cold Justice , 2021


více info...

Přidat komentář

Aileena
předevčírem 5 z 5

Skvělá jízda! Od čtení jsem se nemohla odtrhnout a knížku jsem si opravdu užila! Je vidět, že autor ví, o čem mluví a k tomu ještě umí poutavě psát - super kombinace. Přiznávám, že schopnosti hlavního hrdiny někde dost nadsadil, zejména v úplném závěru, ale to mi na čtenářském zážitku ani trochu neubralo - je to fikce, a v té je leccos povoleno.
Jediné, co mi trochu kazilo dojem, jsou ony již zmiňované chyby v textu, nebo překladu, což je ovšem nedostatek na našem hřišti, za který autor nemůže.
Pozor spoiler:
Nemyslela jsem si, že bude pokračování, ale zmrtvýchvstání Westwicka mluvilo jasně, takže jsem trochu googlila a jo! Jediný problém je, že český překlad překlad zatím neleží na pultech knihkupectví! Pokud se s tím budou dlouho crcat, mám dalšího adepta, který mě možná konečně donutí dokopat se ke knize v originále... ;-)

Jaruš7
16.04.2024 5 z 5

Čtivé.
Honba za něčím co je dnes víc jak zlato.
Ale u nás by to prý mohlo mít se zlatem alespoň příměr.
Dobrodružná eskapáda po kontinentech za vizí spravedlnosti - proč chladné? Asi z důvodu konečného zúčtování, neboť jinak je tam většinou hic.


jeny-v
19.02.2024 5 z 5

Tak tentokrát jsem se hodně "sekla".....!!!! Když jsem si knihu vybírala, vůbec jsem nepočítala, že mě tak uchvátí a stěží budu opouštět sympatického a rafinovaného hrdinu, který je schopný najít cestu ven z každé situace. Suprově napsaný napínavý příběh, tak trochu o misi v Afganistánu, o mučivém svědomí, hazardním hledání mladého muže i odvážném boji proti organizované skupině. Rozhodujícím impulsem bylo klíčové setkání Susan s Mallorym u Donnova nemocničního lůžka. "Mallory, já mám strach o svého syna. Myslím, že by mohl být v nebezpečí. Jde o mého druhého syna, o kterého se bojím."
.... no, a pak už se nedalo odejít.

mikika
06.11.2023 5 z 5

překvapivě dobré, svižné, pořád se něco děje a dokonce se v tom i vyznám.

alnahu
18.10.2023 5 z 5

Za mě super thriller, který mě zaujal od úplného začátku.
Mallory ,bývalý voják je opravdový tvrďák,který si dokáže poradit se vším a s každým.
Doporučuji k přečtení těm,kteří mají rádi tento žánr-kniha se čte jedním dechem.

alzbeta4340
29.09.2023 5 z 5

Našla bych jen pár logických nesrovnalostí, ale jinak to bylo super čtení.
Mallory je moderní obdoba Jacka Reachera, jen je mladý a tudíž taky znalý moderních technologií. Tento hrdina je fyzicky stejně schopný, není ovšem tak černobíle kladná postava - má i své temné stránky.
Uvidíme, jak se jeho příběh bude dál vyvíjet.

lenka.g
06.09.2023 5 z 5

Nečekaně milé překvapení! Milovníkům Chrise Ryana nebo Lee Childa rozhodně můžu doporučit:)

biki
12.08.2023 5 z 5

Autorova beletristická prvotina, ale zároveň jeden z nejlepších dobrodružných thrillerů poslední doby s hlavním hrdinou, tak jak je mám ráda. Člověkem, který si dokáže poradit skoro se vším, ale rozhodně není bez chyb a neomylný. Hodně neobvyklá hlavní zápletka příběhu, ale i prostředí jihoafrického Johannesburgu, kde se část děje odehrává - s tímto velkoměstem jsem se v knihách snad ještě nesetkala. Vyvážený poměr akce, téměř detektivního pátrání a pár klidnějších okamžiků, to vše je příčinou, že se mi kniha mimořádně dobře četla. A ovšem ten úplný závěr, kdy mě až zamrazilo, takže očekávám napínavé pokračování.

čef
07.08.2023 5 z 5

Dobrodružství s mnoha souboji na pěsti i mnoha jinými způsoby jako od Lee Childa s jeho Jackem Reacherem. Příběh si očividně vydobyl stejné místo v tomto žánru, tedy velmi vysoko. Sice se sem tam vyskytla náhodička a logická chybička, ale to sem také patří, aby to mělo ty správné grády. Vypadá to na pokračování.

Hella
31.07.2023 3 z 5

Tohle je velké zklamání, hodnotím s přimhouřenýma očima za necelé 3* a zůstává mi rozum stát, jak to ostatní hodnotící vnímají jinak (93%). Vždyť je to béčko-céčkovka jak hrom, má to spoustu nedomyšleností, hrdina je - pochopitelně - nadčlověk a ještě ty neobratné překladatelské lahůdky typu "rány utrpěné v boji" nebo lépe "propukl v úsměv" spolu s několika gramatickými/stylistickými chybami......? Za sebe nedoporučuji.

Zdenas5
14.07.2023 4 z 5

Připomíná béčkový film, ale čte se dobře a hlavní hrdina je sympaťák. Závěr je trochu překvapivý. Že by autor plánoval pokračování? Uvidíme.

hana1039
09.06.2023 5 z 5

Perfektní thriller, který vás zaujme hned od prvních stránek a bude až do posledních stránek...Mallory je bývalý voják, který si ,,nese,,vinu za něco,co si myslí, že zavinil... samozřejmě,je to tvrďák a potýká se stejnými tvrďáky... doporučuji těm, kteří fandí tomuto žánru a doufám, že bude nějaké pokračování, protože ten konec??? :-))

Autorovy další knížky

Ant Middleton
britská, 1980
2023  96%Chladná spravedlnost
2023  0%Vůdce

Kniha Chladná spravedlnost je v

Přečtených30x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených2x
Knihotéce62x
Chystám se číst42x
Chci si koupit4x
dalších seznamech2x