Chilli kuchařka pro labužníky

Chilli kuchařka pro labužníky https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/243108/bmid_chilli-kucharka-pro-labuzniky-243108.jpg 4 10 5

Chilli papričky se v současné době setkávají se stále vyšší popularitou, a to hlavně díky svému pozitivnímu vlivu na lidské zdraví. Kuchařka obsahuje originální recepty nejen na domácí chilli omáčky a pasty, ochucené oleje a džemy či marmelády, ale i na pokrmy od polévek přes masitá jídla až k dezertům. Pro zapřisáhlé labužníky je mimo jiné určena kapitola o hmyzí kuchyni.... celý text

Přidat komentář

knih-o-mol
07.04.2021 3 z 5

Co se týká chilli, asi průkopnická kniha, příprava omáček a dochucovadel. Připravuji podle této kuchařky některé, například Slunce ve skle. Uvítal bych rozšíření části o samotných chilli papričkách a omáček, jen v mexické kuchyni exitují deítky sals. Kuchařka moc hodnotná není a nepřipravuji z ní prakticky nic, abych to trochu zlehčil: stačilo by vzít normální kuchařku a přidat ke každému receptu chilli a je to. Což si myslím, že je trochu málo na to aby to zabíralo polovinu knihy. Proto dávám polovinu hvězdiček.

Jaruš7
02.12.2018 5 z 5

Trochu nauky - kapsaicin v chilli papričkách je rozpustný v tucích a alkoholu. Zamezuje ztučnění tepen, snižuje hladinu cholesterolu a velmi příznivě působí na krevní oběh, ředí krev a zamezuje vzniku krevních sraženin (trombóza, infarkt, mozková mrtvice), pročistí dutiny i ústrojí, potivým efektem pročistí pokožku.
Kajenské papričky ve skleníku mi bohatě plodí a tak knížka byla inspirací, co s tím nadělením.
Jako dárek to ocení každý, ale dodat k tomu recept, to je pak dárek, který i pobaví. Ten z dovolené si zaslouží být v povídce, to až někdy.
Kromě hmyzí kuchyně, jsem byla ochotná zkusit ledacos, takže favoritem se mi kromě past a omáček, do mas, i sladkých dezertů jeví " Smažené plněné sýrem."
Z chilli receptů mých vlastních (není v knize) pro dokonalost požitku můj tip Hřejivá vločka : do rozehřátého chilli oleje, slaniny nakrájené na ždibce vsypu ovesné vločky, přiměřeně osmahnu, osolím, (něco sojovky, pepře, a sušený česnek) nemusí být vše, ale vydá za vše, jo, když někdy mlsná dohoní lenoru, pak výsledek může být i skvělý. :-)


Poeta.kno
22.11.2018 5 z 5

Moje nejoblíbenější kuchařka. Každý milovník pálivého, kt nemá problém si doma sám uvařit by ji doma měl mít!

jaskr
16.01.2018 4 z 5

Recepty dobré, zvlášť na chilli omáčky. Celková spokojenost, jen dvě drobné výtky. Na konci je několik stran receptů na přípravu hmyzu. Jako zajímavost dobré, ale myslím, že v našich podmínkách to moc lidí nevyužije a raději bych tam měl víc receptů z běžnějších surovin. V části knihy jsou recepty na hlavní jídla. Bohužel většina z nich počítá a s tím, že jste si připravili omáčky z první části knihy. Tzn. pokud chcete vařit podle receptu a nemáte omáčku, musíte si ji buď připravit nebo improvizovat. Uvítal bych více receptů bez použití chilli omáček. Ale pokud máte rádi ostrá jídla, mohu tuto kuchařku doporučit, nejdete v ní vše od mírně pikantních po extrémní pálivost. A nic podobného se mi v češtině nepovedlo najít.

lenka.vydrysek
26.10.2017 5 z 5

Super recepty. Zatím co jsme vyzkoušela bylo vždy skvělé :)

Štítky knihy

kuchařky chilli

Autorovy další knížky

Jan Pavlas
česká, 1982
2015  84%Chilli kuchařka pro labužníky
2019  0%Kuchařka, která má duši
2017  60%Hordy