Chaos

Chaos https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/445848/bmid_chaos-uy0-445848.png 5 9 4

Monolog o zmatku Západu „Hnětla bahno s vírou ve zlato, zlata se zbavila vírou v bahno,“ tak by mohl znít epitaf současné západní společnosti, chudé na hodnoty Tradice, avšak zmámené spektáklem konzumního blahobytu, který jen tak tak že zakrývá masovou úzkost a davový nihilismus (ten „pasivní“, dodal by Nietzsche).

Duchovní literatura Osobní rozvoj a styl Umění
Vydáno: , Délský potápěč
Originální název:

Caos / L´Età del Canbastardo , 2008


více info...

Přidat komentář

JohnRPayne
28.07.2022 5 z 5

Tohle dílko...

Inspirativní monolog, věnovaný jakoby šejdrem nám všem smrtelníkům, kteří na něj (nikoliv náhodou!) narazíme. Tohle k Vám prostě jednou dojde, pakliže si to zasloužíte.
Líbí se mi, že ač autor nebuduje vůbec žádné pozadí vyprávění, člověk se s ním ztotožní, protože vše co popisuje, v tom i on žije. Chmur budující podzemní vojska. Jen ať přijde bída, budou připravena vyrazit v ulici neboť "hluboké kořeny nezamrzají".

Dříve jsem říkal, že si na cesty beru s sebou Listy Luciliovy, nyní přidávám i Chaos.

erpik
27.12.2020 5 z 5

Skvělá kniha ,více takových do mé knihovny.


Lesní_chodec
13.11.2020 5 z 5

Jak už uvedl kolega " [Kočičípracka] " přede mnou, v mnohém to připomíná Célina. Pro mě až tak věrohodně, že jsem si chvíli myslel, že opět čtu "Od zámku k zámku".

Těch pár skromných kapitol "monologu" pro nemnohé obsahuje více, než by pojaly všechny knihy světa. Těm kteří vědí, se při čtení rozhoří pomyslný vnitřní plamen na vatru a pro ty, které uvnitř hlodá nějaký podivný pocit, že jejich život a svět kolem není v pořádku, to může pomoci k probuzení a opravdovému Bytí.

Doplnění a poznámky o Karla Velikého jsou opět úžasné a celému počinu dodávají ještě větší váhu. Děkuji za podobné knihy!

Kočičípracka
07.07.2020 5 z 5

V určitých momentech až roztomile célinovský hanopis, rozhodně sedí i k podtitulu Nietzscheova Zarathustry: kniha pro všechny a pro nikoho.

Ti nejvzácnější budou číst Chaos jako autobiografii, ostatní - většina - budou dštít síru a plísnit autora, seč jim jejich ubohé dušičky dovolí.

Věk vořecha zřejmě právě kulminuje. Nikdo nezůstávejte stranou, naopak tlučte do tohoto semitského sádrokartonového aeroplánu tak, až bude rýt kokpitem v zemi jak stará svině držkou v poli.

Nejdřív ničit - aktivně nihilisticky! Každý způsob je dobrý! Teprve potom se dá tvořit Nový Svět, Náš Svět.

Autorovy knížky

Cesare Ferri
italská, 1951
2020  100%Chaos