Cesty za štěstím

Cesty za štěstím https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/487703/bmid_cesty-za-stestim-4UC-487703.jpg 4 34 12

3 země, 3 kultury, 3 pojetí štěstí. Říká se, že některé věci je lepší prožít, než se je pokoušet definovat. O štěstí to platí dvojnásob. Vydejte se spolu s autorkou do třech různých zemí – do Bhútánu, Izraele a na Island – a zjistěte, co jejich obyvatele činí šťastnými. Je to rodina, příroda, poznání nebo náboženství? Tento cestopis kromě zážitků, nenadálých situací a dobrodružství dává také prostřednictvím rozhovorů nahlédnout pod pokličku života obyčejných lidí a ukazuje, co pro ně znamená štěstí a jak prožívají svoji spiritualitu.... celý text

Přidat komentář

Martina1725
15.03.2024 5 z 5

Nádherná kniha, je to kříženec mezi cestopisem a knihou osobního rozvoje. Nejlepší na tom je, že vás vezme do třech různých světů a mě bavily všechny tři.

pajaroh
12.02.2024 5 z 5

Přebal i název jako motivační dílko od sluníčkáře, ale pozor, jedná se o velmi pěkný "filozofický" cestopis plný zajímavých informací, nejednostranného pohledu nejen na štěstí obyvatel a pěkných úvah o životě na třech odlišných místech. Autorka v zemích strávila v rámci studia dost dlouhou dobu, aby danou krajinu i lidi poznala, takže vyprávění má hloubku a opravdu se nejedná o cestopis stylu "týden jsem baťůžkařila tam a tam a vím vše".
Bhútán mě nadchl, překvapil a donutil hodně přemýšlet o našem evropském spěchání a dochvilnosti.
Izrael spíše potvrdil mé dřívější odcizení, dobrý kontrast k Bhútánu i Islandu.
A Island... vzpomínky (především na Západní fjordy a poloostrov Snæfellsnes) prolínající se s opravdu vystihujícím popisem pocitů i cest autorky, které dokáže neskutečně dobře zachytit a dát do slov.
Také fotografie jsou pěkné a celková grafika uvnitř knihy přehledná.
Těším se na autorčinu další "šťastnou" knihu.


Han-nah
15.01.2024 5 z 5

I v tomto dalším cestopise nás autorka knihy provází dalšími krajinami a státy, opět s krásnými fotografiemi a hlavně vysvětlivkami, které jsou velice dobře umístěny na okraji stránky, hned u textu.
Opět tři státy, příroda, kultura a život lidí, který se druhým může zdát odlišný, ale někteří lidé jsou chudí a svůj pozitivní přístup života nečerpají z majetku, ale z přírody, náboženství a dané kultury země.
Tam, kam se nepodívám , aspoň si o tom přečtu.

finance1995
20.06.2023 5 z 5

Kniha je úžasně inspirativní. Není to jen cestopis, ale také vhled do myšlenek lidí a jak pojímají štěstí v jiných zemích. Četl jsem některé pasáže i vícekrát, abych se mohl inspirovat. 5 hvězdiček

Runinka
08.03.2023 5 z 5

Opět krásný díl. Nejvíce mě zaujal Island.

Calinda
02.03.2023 4 z 5

Trochu jiný cestopis, než je obvyklé, zaměřující se hlavně na pocity štěstí, hledání životní radosti, duchovno a náboženství v té které zemi. Nechybí však ani informace např. o kulinářských specialitách, památkách či povaze místních. Dlouho jsem se rozmýšlela, jak knihu hodnotit, ale vlastně se mi líbí, že je to zase trochu něco jiného, než bychom od cestopisu čekali. Na rozdíl od některých komentářů zde mě nejvíc zaujala právě první země, které se autorka věnuje, a to Bhútán. Izrael na mě působil tak nějak smutně, strnule a Island, což není nijak překvapivé, silně, tajemně až magicky. Autorka má moje sympatie, i když pro mě byl její styl psaní někdy dost kolísavý, místy píše opravu zajímavě, čtivě, pak jsou tam o dost slabší místa... Obrovské plus dávám vzhledu a grafickému zpracování knihy, každá země má jiný barevný podklad, čísla v textu odkazují na doplňkové informace na kraji stránky, fotografie, rozhovory s místními lidmi (dobrý nápad), látková záložka, krásná pevná obálka... v tomto směru velice vyvedená kniha, kterou je radost držet v ruce. Už se těším na další díl a další země.

Alma5
18.02.2023 4 z 5

Přidávám hvězdičku za poslední část o Islandu, ta mne zaujala nejvíc, být neobsahuje příliš fotek, které je třeba vyhledat zvlášť. Začátek knihy je oproti tomu i přes množství zajímavých informací a myšlenek psán zvláštně nudným způsobem ..

Akťavs
26.11.2021 3 z 5

Kniha má slabší a silnější pasáže. První část mě příliš nezaujala, připadlo mi, že stát sice stanovil pojem Hrubé národní štěstí, ale nikde se nemluví o tom, jak lidé uživí sebe a své děti, jak mohou studovat, pracovat, bahnité cesty místo silnic jsou běžné, takže prostý život je velmi obtížný. Být šťastný těmto věcem navzdory, je asi jinou mentalitou.
Části o Izraeli a Islandu jsou zajímavější, jdou více do hloubky a pojednávají o tom, že štěstí si každý musí těžce vydolovat , i když historie (v případě Izraele) nebo příroda ( v případě Islandu) jsou proti. Dávám 3 hvězdy za poučné informace.

Dija
25.12.2020 4 z 5

Krásný cestopis, nádherně graficky zpracovaný s výbornou myšlenkou. Hned bych se vydala do Bhútánu :)

DawaJana
07.10.2020 5 z 5

Z knihy Cesty za štěstím jsem nadšená a mužů ji jenom doporučit. Líbilo se mi, jak Kristýna dokázala krásně skloubit cestopisnou, duchovní a seberozvojovou formu knihy. Určitě se chystám si ji přečíst znovu :)

3893
05.09.2020

Skvěle a čtivě napsáno, nádherně graficky zpracováno.
V době, kdy se úplně cestovat nedá, jsem se díky knize s Kristýnou přenesla přes půl světa a zažívala dobrodružství s ní.

teeyinka
30.08.2020 4 z 5

Příjemný cestopis nejen o štěstí, ve kterém jsou v rovnováze vtipné historky z cest a zajímavosti o navštívených místech.
Nehonit se za materiálnem, užívat si přírodu a pěstovat si dobré vztahy a aspoň nějakou spiritualitu - to jsou v podstatě pojítka všech tří zemí a odpověď na otázku, jací lidé jsou šťastní. Bylo by fajn, kdyby se tím řídili nejen Islanďané, Izraelci a Bhútánci :)