Na hraně oceánu

Na hraně oceánu https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/494231/bmid_na-hrane-oceanu-oSV-494231.jpg 5 14 3

Flick Hudsonová je hrdou členkou Cestovní kanceláře Jinosvěty a právě se s Jonatánem, který je ve společnosti správcem, vydává za dobrodružstvím. Královna pirátů Nyfe je volá na pomoc, její svět je totiž ve vážném nebezpečí – a to jsou námořníci z Průrvy zvyklí na ledasjaké polízanice! Jejich plochý mořský svět se rychle zmenšuje a obyvatelům nezbývá než co nejrychleji utéct. Ovšem jak dostat do kufru obrovskou plachetnici? Jak by Královna moří o velikosti plejtváka obrovského dokázala projít něčím tak malým, jako je příruční zavazadlo? A jaký svět přijme bandu otrlých pirátů? Flick s Jonatánem musí vymyslet, jak zachránit všechny místní obyvatele, než se jejich svět úplně zhroutí – a mají z toho zavařené snad všechny mozkové závity.... celý text

Literatura světová Dobrodružné Pro děti a mládež
Vydáno: , Pikola
Originální název:

The Edge of the Ocean , 2021


více info...

Přidat komentář

Knižní střípky
29.04.2023 4 z 5

CESTOVNÍ KANCELÁŘ JINOSVĚTY mě prostě a jednoduše baví. Představa cestování v kufrech do různých možných světů musí přece bavit každého. A já jsem důkazem toho, že na věku opravdu nezáleží. Co říci závěrem těším se na 3.díl, protože potřebuji pokračování určitého zvratu na konci. Doufám, že nebudu čekat dlouho.

Celá recenze v záložkách recenzí od Knižní střípky.

Ivuska.09
30.03.2023 3 z 5

Druhý díl lehce zaostává za prvním, ale jde o můj subjektivní názor, protože mořské dobrodružství tak úplně nevyhledávám (na piráty a spol. mě zkrátka neužije). Jinak byl příběh čtivý a vzhledem k odhalenému tajemství jsem zvědavá, jaký bude třetí díl.


Klarkare
31.12.2021 5 z 5

Úžasné! Tento diel bol pre mňa oveľa zaujímavejší aj napínavejší. Teším sa, keď vyjde ďalší