Cestovatelské pohádky

Cestovatelské pohádky https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/311464/mid_cestovatelske-pohadky-oMw-311464.jpg 4 12 3

Honzík je neposedný a zvědavý trpaslík, který pomocí kouzelného zaklínadla cestuje po světě. V sedmi pohádkových příbězích navštíví zajímavé země, pozná nové kamarády, jejich zvyklosti a zažije s nimi spoustu legrace a dobrodružství. Do každé pohádky jsou zakomponovány interaktivní úkoly, které mohou děti během společného čtení s rodiči nebo učiteli plnit. Na ně pak navazují další pracovní listy s dalšími úkoly. Děti tak poznávají nové věci a naučí se o nich přemýšlet. Pohádkové příběhy doprovázejí ilustrace Adolfa Dudka. Kniha je skvělou inspirací pro učitele mateřských škol, vychází z požadavků Rámcového vzdělávacího programu pro předškolní vzdělávání. Rozvíjí hrubou motoriku a grafomotoriku, zrakové a sluchové vnímání, prostorovou orientaci a základní matematické představy. Kniha vyšla pod záštitou Celé Česko čte dětem®.... celý text

Přidat komentář

Pivísek
02.09.2023 5 z 5

Právě jsem dočetla tuto knihu svým dcerám a moc se nám líbí. Obrázky jsou milé, úkoly si prohrají s mozkem a jednotlivé pohádky jsou tak akorát dlouhé pro předškoláky před spaním. O jednotlivých místech a zemích jsme si po každé pohádce ještě povídaly, a tak se dcery dozvěděly spoustu nových informací a udělaly si představu o světě. Za mě palec nahoru!

Nenelife
25.10.2022 3 z 5

Jako malá jsem měla knížku celkem ráda. Prohlížela jsem si ji s bráškou a čmárali jsme na úkoly. Byla skvělá, ale myslím, že maminka s taťkou to tak úplně nevnímali. Byl to dárek od tety ale myslím, že moji rodiče vždycky měli na knížky pro děti jasný názor a do jejich ideálních tahle moc nespadala. Včera jsem jí našla zapadlou za poličkou a poprvý jsem pochopila, co se jim na ní nezdálo. Upřímně, když si jí prohlížím teď, připadá mi strašně ošklivá a nevkusná a příběhy vážně nejsou nic moc. Inuité jsou tady eskymáci (v současnosti považované za hanlivý výraz) a knížka nic nového nepřináší, spíš jen opakuje stereotypy, které o různých zemích máme a malým dětem rozhodně žádné obzory ohledně života v různých částech světa nerozšiřuje. No ale půl hvězdičky dávám za to, že díky téhle knížce jsme se včera večer skvěle zasmáli. A k designovému monstru už stačí jen písmo Comic sans a hotovo. Fotky autorů na konci knížky taky pobaví ale nás stejně nejvíc rozesmála představa, že takhle bude designovaná příští foglarovka z nové edice Albatrosu, díky které jsme si na toto umělecké veledílo vůbec vzpomněli. Přeju příjemné čtení a doufám, že vás aspoň ilustrace donutí k jízlivému smíchu.


misssicccka
13.09.2021 5 z 5

Krasna knizka pro deti plna ukolu a nabita vedomostmi. Petileta dcerka ji miluje.

Autoři knihy

Adolf Dudek
česká, 1964

Kniha Cestovatelské pohádky je v

Přečtených11x
Čtenářské výzvě3x
Knihotéce2x