Cesta psychonauta. Díl první

Cesta psychonauta. Díl první https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/461686/bmid_cesta-psychonauta-dil-prvni-BQc-461686.png 5 12 6

Cesta psychonauta série

1. díl >

Cesta psychonauta je jedna z nejdůležitějších knih, které kdy byly o lidské psýché a duchovním hledání napsány. Toto nové pochopení umožnil objev LSD – mikroskopu a dalekohledu do lidské psýché, který učinil Albert Hofmann, a další psychedelické látky. Tato souhrnná práce je mistrovským dílem zabývajícím se světem psychologie a psychoterapie, holotropním dýcháním, mapami psýché, zrozením, sexem a smrtí, psychospirituálním znovuzrozením, kořeny traumat, psychospirituální krizí a transpersonálními zážitky, karmou a reinkarnací, vyšší kreativitou, velkým uměním a archetypy. Stanislav Grof napsal Cestu psychonauta ke konci osmého desetiletí svého života, na vrcholu velkolepé kariéry, a je to zřejmě jeho největší dílo. Působivá šíře a hloubka jeho znalostí je ohromující, styl psaní je čtivý a srozumitelný, text je odlehčen zábavnými příhodami, poutavým popisem osobních událostí a skvělými případovými studiemi. Grof přezkoumává historii hlubinné psychologie, důležité revize, které jsou potřeba k jejímu zefektivnění a zabývá se otázkou, proč jsou cesty do vlastního nitra tak zásadně důležité. Jako jeden ze zakladatelů psychoterapie s pomocí psychedelik je Grof nesmírně zkušeným praktikem a zaslouží si Nobelovu cenu za medicínu. V těchto dvou svazcích úspěšně odkrývá nové radikální paradigma v sebezkoumání a léčení. Rozsáhlé a praktické znalosti v této knize budou zaručeně neocenitelným a drahocenným zdrojem poznatků pro všechny seriózní hledače.... celý text

Esoterika, astrologie, okultismus Psychologie a pedagogika Encyklopedie
Vydáno: , Nakladatelství Holos
Originální název:

The Way of the Psychonaut vol. 1 , 2020


více info...

Přidat komentář

palladium
06.06.2023 5 z 5

Souhrn zkoumání Stanislava Grofa. Dává důraz na to, že současný psychiatrický pohled je nevyhovující a je potřeba přijmout nové paradigma, že psychika člověka je tvořena nejen jeho životem po narození, ale také porodem, životem plodu v matčině lůně a částí, kterou Grof nazval transpersonální. Jde o lidské nevědomí, které je nezávislé na mozku. Grof došel po šedesáti letech zkoumání k tomu, že není možné, aby vše co lidé prožívají ve změněných stavech vědomí vznikalo v mozku. Grof to považuje za prokázané. Já sice takové důkazy nemám, ale osobně mi to připadá logické. Pokud totiž toto paradigma přijmeme, život dává smysl. Zatímco považovat sám sebe za projev náhodného jevu hmotného světa, smysl nedává. Stačí si dát otázku, co tedy bylo před velkým třeskem? Je nesmyslné, aby nebylo nic, pak se najednou objevil velký třesk "z ničeho nic". Nejen proto si myslím, že Grofovy závěry jsou správné.

Nolme
12.05.2022 5 z 5

Krásně shrnutý přehled práce Stanislava Grofa s dlouhými popisy všech témat, které jsou k nalezení v jednotlivých knihách vydaných dříve. Důležitý přínos má vlastní hodnocení své práce a myšlenky pro budoucí vědce, kteří, pokud by byli schopni vzdát se svého čistého pozitivismu, mohli by objevovat zajímavé nové světy a možnosti vědy.


schizmo
10.11.2021 5 z 5

Tady není o čem. Nekricky obdivu autorův přínost odborné i laické veřejnosti a kniha nabízí ucelený přehled i pro ty, kdo by od něj četli první knihu.

tomas2921
23.06.2021 5 z 5

Přečetl jsem pouze 1. díl této ,,Encyklopedie cest do nitra´´ (druhý díl zůstává, alespoň prozatím, nedočten) a nelituji nákupu. Dozvěděl jsem se, že za mé problémy může poporodní trauma (trauma z porodu). Díky, pane Grofe!

freywar
18.01.2021

"Stan Grof je mezi námi obrem a my máme to štěstí, že můžeme stát na jeho ramenou. Budoucí generace jej budou navždy uznávat jako člověka, který nám pomohl probudit se z kolektivní hypnózy, jíž říkáme každodenní skutečnost. Zůstal jsem vzhůru po celou noc, abych si přečetl jeho velkolepé opus magnum." Deepak Chopra, M.D.

sandratea
03.01.2021 5 z 5

Chce se zvolat - konečně je tady pořádné Grofovo dílo! Rozsáhlé populárně vědecké pojetí osloví jak laiky tak odbornou veřejnost. Doufejme, že posune opět chápání duševního zdraví o kus dopředu.