Cesta bílého jeřába

Cesta bílého jeřába https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/24974/cesta-bileho-jeraba.jpg 4 11 3

Povídání o základních pojmech čínské kosmologie s přihlédnutím k pozdějšímu praktickému využití s použitím základní literatury (Tibetská kniha mrtvých, Tao Te ťing, Kniha proměn, Leung atd.). Položení základní otázky kdy, kde a komu jsme se narodili, jejíž zodpovězení nám umožňuje vstup do výpočtů původní čínské medicíny, vztahů či FENG SHUI. Aktualizované a rozšířené vydání! Autorka nám zprostředkovává poznání dosud tajného čínského umění HAM YU. Vykládá učení starých mudrců jako moderní systém informací, aby přiblížila poznatky ukryté v čínské obrazné terminologii, tradiční čínské představivosti a kreativity i čtenářům spjatým s evropskou vzdělaností a kulturou. V devíti knihách se postupně seznámíme se základními tématy dávného vědění starých čínských Mistrů. Každá z knih přináší ucelený přehled jednotlivých částí HAM YU a zároveň postupně rozvíjí poznání původního učení. Titul Cesta bílého jeřába pojednává o základních pojmech čínské kosmologie a astrologie, dozvíme se všechno o sestavení, interpretaci a základním použití astrotypu (nejzákladnějším typu horoskopu). Osobní astrotyp je zároveň vstupní branou k přepočtům osobních energií na energie času a prostoru (FENG SHUI). Použití Knihy proměn nás povede k poznání základních životních uzlů – Cesty života. Součástí publikace jsou kompletní astrologické tabulky do roku 2051 pro tvorbu astrotypu.... celý text

Přidat komentář

vlkcz
04.10.2018

Nechávám bez hodnocení. Nepochybně zasvěcený vhled do tématiky, která se sice v poslední době stává módní, ale přitom veřejnosti chybí hlubší pochopení pozadí, které je za tím schováno. Bohužel mi místy přišel autorčin postup mírně chaotický, i když, jak sama podotýká, originální zdroje jsou ještě nesystematičtější. Když jsem zkusil aplikovat popsané metody na sebe a své známé, tak jsem nijak překvapivých odhalení nedocílil. Ani shoda nebyla výrazná. Přesto se k ní budu určitě vracet.

Jejda
02.06.2015 5 z 5

Kniha je zřejmě opravdu pro běžného čtenáře ne tak docela srozumitelná. Nedá se vlastně jen tak číst. Je třeba ji studovat.


vesirena
12.02.2012 5 z 5

kniha mě jako astrologa zaujala- nevím jestli by udělala stejný dojem i na běžného čtenáře...
Ale takhle...kdo si chce trošku zapátrat a dozvědět se něco o sobě- má možnost i bez základních znalostí- vše vyčte z tabulek,
ale kdo by to bral jako kratochvílné čtení, bude rozčarován.

Mě osobně se nejvíc líbí poslední část- třetí kniha, která je nazvána stezka moudrosti, je zde rozbor člověka podle ročního vládce narození, ročního období, podle dvojtýdne narození, lunárního znamení a podle tzv. hlídky= dvojhodiny zrození...když jsem těchto 5 výkladů dala dohromady, byla výpověď o člověku dokonalá ... o jeho snech, slabostech i nedostatcích a hlavně možnosti jeho směřování životem.