Český sport 1862-1914

Český sport 1862-1914 https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/281340/mid_cesky-sport-1862-1914-9iv-281340.png 5 2 2

Kouzlo starých fotografií soustředěných v této knize přibližuje dlouhé období české sportu od 60. let 19. století do první světové války. Od koloritu počátků, nejstarších sportovních portrétů a prvních závodů po proměnu v dramatickou podívanou, jejíž stoleté stáří někdy prozrazuje jen oděv sportovců. Dovoluje nahlédnout do prostředí sportu spjatého s tradicí staré monarchie, se slavnostními uniformami důstojníků a toaletami vznešených dam, i portu, který nasazením a zarputilostí začíná přitahovat mnohatisícové davy diváků. Vstupní texty poskytují základní informace, naznačují dobové společenské souvislosti a dokreslují atmosféru někdejšího sportovního dění, zprostředkovanou původními fotografiemi, autentickými výroky zajímavých osobností a citáty z tehdejšího tisku.... celý text

Přidat komentář

Daydreamer
29.01.2016 5 z 5

Opět jedna z knih, kde se mi maximální počet hvězdiček pět zdá příliš nízký. Vše podstatné jsem již uvedl v anotaci a tady jen připojím, že se jedná o mnou tolik oblíbené optimální spojení množství fotografií s přiměřeným množstvím textu.
A ještě jedna důležitá skutečnost, která mi udělala velkou radost: celou knihou prostupuje jedna z nejúžasnějších a nejvšestrannějších osobností našeho sportu a sportovní diplomacie, totiž Josef Rössler-Ořovský.
Je národní ostudou, že tato SKUTEČNÁ CELEBRITA si dosud nezasloužila vlastní monografii...
Nicméně, právě v této knize o něm naleznete nejednu informaci a pochopitelně nechybí ani řada fotografií.

Štítky knihy

sport fotografie

Autoři knihy

Jiří Koliš
česká, 1953
Michal Ninger
česká, 1951