České pohádky (11 pohádek)

České pohádky (11 pohádek) https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/331704/bmid_ceske-pohadky-Lqs-331704.jpg 5 41 4

Jedenáct klasických pohádek Boženy Němcové upravila Alena Peisertová. Upraveno pro děti dnešní doby. Určeno mladším dětem. V jedné vesnici žila děvečka jménem Káča. Měla pěknou chaloupku, zahradu a k tomu ještě pár zlaťáků, ale... Tak začíná pohádka Čert a Káča. Ale v knížce najdete i další známé či pozapomenuté české pohádky. Dotisk r. 2007 vyšel s jinou (modrou) obálkou.... celý text

Přidat komentář

Marthas
18.02.2023 3 z 5

Mně se nejvíce líbily ilustrace u knihy. Pohádky měly dle mého nejen různou délku, ale i kvalitu převyprávění. Ale jako navnazení na bližší seznámení s autorkou původních verzí B. Němcovou dobré.
Doporučila bych knížku přeci jen trochu větším dětem, kvůli podobným pasážím jako píše uživatelka Rozmarýna Rozm a probrat to potom s nimi.

Rozmarýna Rozm
19.02.2021 odpad!

Už vím, že než koupím vnukovi pohádkovou knihu, musím se do ní začíst už v obchodě a pořádně ji prolistovat. Pohádka O princezně se zlatou hvězdou na čele mi stačila. Po smrti princezniny matky si otec šel hledat novou královnu, žádnou se zlatou hvězdou, ale nenašel. Než se vrátil domů jeho dcera, která měla také zlatou hvězdu mezitím vyrostla a otec když ji po návratu uviděl, ji chtěl za manželku. Nejprve chtěla, aby si ji mohl vzít, aby jí dal šaty ze zlatohlávka, pak šaty z modrého nebe a dostala je a dál jsem tuto "incestní" pohádku nečetla. Alena Peisertová neumí vymyslet vlastní pohádky, takže se přiživuje na B. Němcové a prasí její pohádky. Božka se obrací v hrobě.


Hoshi
21.09.2019 5 z 5

Krásné české pohádky, čtivé, srozumitelné, bohužel jedině poslední pohádka mi nesedla.

ThrisaManx
25.02.2017 5 z 5

Rozhodně nepatřím mezi lidi, kteří se mermomocí drží českých tradic a se zápalem bojkotují vše, co nepochází od nás. Přesto ale musím uznat - není nic nad české pohádky.