Česká kuchařka bezmasá aneb vaříme levně a zdravě

Česká kuchařka bezmasá aneb vaříme levně a zdravě https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/172310/bmid_ceska-kucharka-bezmasa-aneb-varime--CCy-172310.jpg 4 9 4

Kniha, která je plná receptů a je v ní málo obrázků. Recepty obsahují sádlo a slaninu i přesto, že se jedná o bezmasou kuchařku!

Přidat komentář

kopeceli
03.08.2022 5 z 5

Moje nejpoužívanější kniha. Samozřejmě v ní mám vložené ještě získané recepty, protože ji mám neustále po ruce. Výborně se podle ní také konzervuje ovoce a zelenina, což je pro mne relax s dětmi. Naštěstí celá rodina má konzervované ovoce i zeleninu v oblibě, takže v zimě máme hody. Nespoléhám na mrazák, moc mi tento způsob uchovávání potravin nechutná.

aliceskal
18.10.2015 4 z 5

Knížka tvrdí, že je bezmasá a není to úplně pravda. V receptech se setkáváme se sádlem a slaninou, ale pokud nejste vegetarián, vadit vám to nemusí. V případě že vegetarián, vegan jste tak, můžete něčím nahradit, ale mě osobně to trochu zarazilo.. Jinak recepty nejsou špatné..


Radhagupta
24.06.2014 4 z 5

Považuji tuto kuchařku za výbornou ukázku toho, jak se stravovalo v minulém století. Kuchařka obsahuje velké množství vyvážených jednoduchých i složitějších receptů, které vám ukáží nové způsoby zpracování běžných potravin různými způsoby (luštěniny, zelenina, houby, ale i ovoce apod.) Kuchařka není čistě bezmasá (jak hlásá název), neboť značná část jídel je "vyšperkována" např. opečenou slaninou. Kuchařka proto není vhodná pro zapřísáhlé vegetariány. Jak bylo zmíněno níže, je zde minimum fotek (což naopak hodnotím kladně - nekupujete obrázkový komiks, ale knihu plnou receptů). Mám rád jednoduché, rychlé a zdravé recepty, proto mi tato kniha maximálně vyhovuje.

Nuny
14.08.2013 2 z 5

Kuchařka je vydaná ve velmi vzdáleném čase, takže podle toho i kniha vypadá.
Je tu spoustu receptů na bezmasá jídla, ale málo fotek.

Štítky knihy

kuchařky vegetariánství recepty za babku

Autorovy knížky

1991  80%Česká kuchařka bezmasá aneb vaříme levně a zdravě