Češi v Banátu

Češi v Banátu https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/352356/bmid_cesi-v-banatu-ZcT-352356.jpg 4 19 2

V Banátu je šest vesnic s většinovým obyvatelstvem českého původu – Svatá Helena, Gerník, Šumice, Rovensko, Bígr a Eibenthal. Tato kniha vypráví o cestě Ileany a Petry za poznáním současného života Čechů v Banátu, o putování jejich předků ze staré vlasti do hor nad Dunajem a o návratech jejich potomků do dnešního Česka. Díky jejich neobvyklému cestovnímu deníku si tak můžete snadno udělat obrázek o dvousetletém úsilí této osobité české komunity o uchování své kultury.... celý text

Přidat komentář

libuse6749
29.08.2022

Vydejte se na netradiční výlet 2 mladých žen, které se vydaly do Rumunska, aby přiblížily život současných Čechů v Banátu. Čeká nás pohostinná návštěva v několika vesnicích, popis tradic, troška historie i recept na dolky.
Díky krásným ilustracím a základním informacím zhuštěných do komiksu se bude knížka líbit dětem i dospělým, kteří mají zájem seznámit se s našimi krajany.

alzbeta4340
13.01.2019 5 z 5

Netradiční komiksový cestopis popisující cesty dvou mladých žen po českých vesnicích v oblasti rumunského Banátu. Forma bude vyhovovat i větším dětem, ale i dospělý se dozví z knížky spoustu zajímavého.
Výtvarné zpracování je pěkné a přehledné a kniha velmi pěkně upozorňuje na svět, který pomalu zaniká. Vesnice se vylidňují, mladí odcházejí - těžko říct, jak ještě dlouho se v Banátu domluvíte česky. Koho to láká, přečtěte si tuto knihu a vydejte se na cestu!


Autorovy další knížky

2017  72%Češi v Banátu
2014  80%Nýčko v Banátu

Kniha Češi v Banátu je v

Právě čtených1x
Přečtených24x
Čtenářské výzvě5x
Knihotéce4x
Chystám se číst1x
Chci si koupit1x