Červená izba

Červená izba https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/255043/mid_cervena-izba-255043.png 4 35 5

Psychologička Kit Quinnová sa stane obeťou útoku zo strany psychicky narušeného Michaela Dolla. Po liečbe v nemocnici opäť nastupuje do práce, no skôr ako sa stihne adaptovať, polícia ju zaskočí prosbou, aby spolupracovala na vyšetrovaní vraždy mladej bezdomovkyne Lianne, ktorú našli mŕtvu pri londýnskom kanáli. Kit súhlasí najmä z toho dôvodu, že policajti považujú za páchateľa Michaela Dolla. Je presvedčená, že Doll je síce čudák, no vraždu, najmä tento typ vraždy, by nespáchal. Trápi ju aj tušenie, že vražda dievčaťa je len jednou z viacerých. A naozaj, o krátky čas nasleduje ďalšia vražda, kde je obeťou mladá žena z vyšších vrstiev, Philippa Burtonová. Kit musí tvrdo bojovať s nedôverou a predpojatosťou policajných vyšetrovateľov, pre ktorých je páchateľ jasný už od začiatku. Nikoho neprekvapí, keď sa vzápätí odohrá tretí útok. Napadnutou ženou, ktorá vďaka náhodným okoloidúcim unikne smrti, je mladá žena Bryony Tealová. Čo však prekvapí políciu a už menej psychologičku Kit, je fakt, že jedným zo záchrancov je práve Michael Doll. Polícia je bezradná, pretože zdanlivo ukončený prípad nadobúda nové rozmery, a Kit dostáva novú chuť dopátrať sa pravdy, uloženej hlboko v životných príbehoch troch obetí neznámeho útočníka.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

The Red Room , 2001


více info...

Přidat komentář

Havrnka
12.07.2023 5 z 5

Nemám ráda psychologické příběhy. Ale z této knihy se vyloupl docela dobrý detektivní román. A mě i hodně překvapil i závěr příběhů, který jsem nepředvídala.

čef
12.06.2019 4 z 5

Vyprávění v 1. osobě dokáže příběh vždy pěkně oživit, takže i v této knize to dopadlo dobře. Není to sice žádný velký trhák, ale slušný detektivní příběh to jistě je. Série několika vražd, které jako série nevypadají s tvrdohlavou doktorkou psychologie, také není v tomto oboru detektivky zas až tak příliš obvyklé a pachatel a motiv je skrytý až do úplného závěru, což nám mnohým umožní zajásat: „já to věděl“.


Vlastina67
24.07.2016 3 z 5

Docela dobrá detektivka. Hezky se čte.

juli2
05.09.2015 4 z 5

Tato kniha, je trochu slabší, ale pořád dobrá. Je zaměřena na psychiku "oběti" a ta je velmi zmatená, takže i děj knihy byl pro mě trochu zmatený. Ale jinak je kniha hezky čtivá.

Jíťa
30.11.-0001 2 z 5

Tak tahle knížka mě moc nenadchla. Je to dost brakovitě napsané a zápletka také není nijak originální (i když se o to snaží seč může).