Černý kůň

Černý kůň https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/242001/mid_cerny-kun-242001.jpg 5 2 1

Hrdinou je sympatický a čestný texaský právník, který kandiduje za demokraty do Kongresu USA a ve svém okrese bojuje o přízeň voličů se zkušeným republikánským kandidátem. Po náhlé smrti protivníka jeho šance stoupnou a stává se i favoritem budoucích všeobecných voleb. Chce rozběhnout čistě vedenou volební kampaň, ale náhle se objeví neznámý oponent, který se brzo projeví jako člověk bez skrupulí a mravních zásad. Místo čisté kampaně se rozbíhá zákeřný souboj, ve kterém si nikdo není jistý, jakými prostředky bude zdiskreditován. Kb Politická fikce využívá autorovy znalosti zákulisních intrik v předvolebních kampaních ve Spojených státech... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: , BB art
Originální název:

Dark Horse , 1997


více info...

Přidat komentář

trudoš
03.05.2018 4 z 5

Velmi dobrý thriller od nepříliš známého Douga Richardsona, mimo jiné scénáristy snímků jako Rukojmí, Mizerové nebo Smrtonosná past 2. Přímočaré a dobře zpracované téma politického boje mezi dvěma protivníky má tak v sobě adrenalin akčního snímku, přestože většina scén je konverzačního rázu. Nejpalčivější oříšek přitom je rozhodnout se, komu fandit. Hrdina i padouch mají něco do sebe a zároveň se rychle ukazuje, že ani jeden není právě vzorem ideálního občana. Hodně přitom oceňuji, jak se miska vah průběžně měnila, díky čemuž nebyl ani jeden z aktérů ten hloupý a druhý ten chytrý.
Texaský „venkov“ atraktivnost celého konfliktu ještě zvyšuje, protože atmosféra získává patinu okresního přeboru, kde je za oponou možné prakticky všechno. Příběh navíc vůbec není o americkém právu, morálce či spravedlnosti, ale pouze o strhujícím střetu maloměšťáckého naivky s vypočítavým psychopatem. Na to, že se jedná o prvotinu, klobouk dolu, a kdyby autor dokázal lépe uhrát konec, bylo by to rovných 100%.

Autorovy další knížky

2001  60%Opravdoví věřící
1998  90%Černý kůň
1994  100%Bojová letadla AH-64
1994  100%Bojová letadla F-16
2005  0%Moderní vzdušný boj. Stealth technologie

Kniha Černý kůň je v

Přečtených3x
Knihotéce1x
Chystám se číst3x