Černá kniha satanismu

Černá kniha satanismu https://www.databazeknih.cz/img/books/83_/83667/cerna-kniha-satanismu-83667.jpg 3 6 5

podtitul: Psychosociální aspekty vlivu na mladou generaci V současné společnosti, narůstá počet lidí, kteří uctívají Satana. Proč se satanismus tak šíří? Proč jsou lidé okouzleni obskurním světem zla? Proč se televizní programy, filmy, internet, hudba, časopisy a knihy tolik zabývají okultismem, magií a satanismem? Autoři zkoumají fenomén satanismu v současnosti, především jeho vliv na mladou generaci. Čtenář se dozví základní informace o historii a rozšířenosti satanismu, o jeho učení, symbolech, rituálech, kriminální činnosti a metodách manipulace vzhledem k jeho příslušníkům, o vlivu na současnou kulturu a skrze ni na děti a mládež. Všeobecné poznatky jsou bohatě dokumentovány nedávnými případy a závěry studií z Evropy a Ameriky, tj. zemí, kde je fenomén satanismu nejrozšířenější. Převážně však jde o perspektivu psycho-sociologickou: Uvádí obecné principy fungování sekt, ale i náčrty typických psycho-sociologických profilů příslušníků a vůdců satanistických skupin. Nechybí ani pojednání o možnostech psychoterapie a podpory celé rodiny příslušníka sekty. Duchovní rozměr problematiky je sice ponechán poněkud stranou, ale o to více může být kniha přínosná pro veškeré pedagogické pracovníky a formátory, psychology i rodiče mladistvých, nezávisle na jejich náboženském přesvědčení.... celý text

Duchovní literatura Esoterika, astrologie, okultismus
Vydáno: , Karmelitánské nakladatelství
Originální název:

Il libro nero del satanismo. Abusi, rituali e crimini , 2007


více info...

Přidat komentář

PAVEL z BRNA
05.05.2019

Křestanský pohled na věc mě nijak nevadí neboť celá věc satana je spojena s biblickou teologií k označení autodestruktivních sklonů v duši. Proto se mi velmi líbí, že autoři označují satanismu virem , který infikuje duše, zvláště mladých lidí, kteří bloudí a jde v podstatě o jejich výkřik o pomoc. Velmi čtivá kniha, přečteno za tři dny.

Disease
02.05.2019 3 z 5

Kniha se dělí na tři části.
V první je výborně popsaný mechanismus sekt (nejen satanistických).

Druhá část o satanismu v kultuře a médiích je asi nejzábavnější. Pobavilo mě zejména, že pořád ještě figuruje to pouštění pozpátku :-D

Třetí část je tak nějak "rukověť exorcisty/inkvizitora pro 21. století".


archandelka
17.05.2018 4 z 5

Co říct no. Nečetlo se to lehce. Během četby jsem tak měla před očima ty mladé, s kterými jsem pracovala, a kteří brali satanismus jenom jako zábavu, jako formu protestu, jako něco, co vyřeší jejich samotu a odloučenost. A přitom ani netušili, čemu se to otvírají.
A tahle kniha je takovým průřezem všech možných zvráceností, kam vede uctívání Satana. Nezbývá, než se za všechny, kdo se dobrovolně i nedobrovolně dostanou do jeho moci, prostě modlit a věřit, že je tady někdo, kdo nad zlem jednou provždy definitivně zvítězil.

Chesterton
20.04.2018 4 z 5

Satan bez křesťanské morálky stává se karikaturou. Čertem z pohádky, komickou bytostí. Satanismus není vyprávěnka před spaním a psychiatr a klinická psycholožka nejsou nezkušení vykladači příběhů, ale lidé z praxe a dnes a denně se s tímto fenoménem v Itálii setkávají :)

Kylar-S
14.06.2017

Kniha by to byla snad i zajímavá, kdyby nebyla tolik prokvetlá křesťanskou morálkou.