Celým tělem naboso

Celým tělem naboso https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/337574/mid_celym-telem-naboso-4PE-337574.jpg 4 11 3

Zdárný přechod na minimalistickou obuv Co vše modernímu člověku způsobuje běžná obuv a umělé prostředí, v němž se pohybuje? Jak bezpečně přejít na minimalistickou obuv a získat nesmírný prospěch z uvolnění a vysvobození chodidel? Odpovědi na tyto otázky i řadu praktických cvičení naleznete v „knize, kterou musí mít každý, kdo má nohy“. Víte, že vhodným výběrem obuvi pozitivně ovlivníte své zdraví a přirozený pohyb celého těla? Jak můžete dosáhnout volného pohybu, když máte desítky let svázané nohy? Znamená to jednoduše, že si máte vyzout boty a dopřát chodidlům volnost? Celým tělem naboso vám pomůže bezpečně a účinně přejít na minimalistickou obuv a získat nesmírný prospěch z vysvobození chodidel, aniž si přitom způsobíte poranění. Kniha obsahuje přes dvacet cvičení s doprovodnými fotografiemi a je nepostradatelným pramenem pro všechny, kdo by chodidlům rádi navrátili funkčnost, a tím přirozeně zlepšili zdraví celého těla! + Jak může běžná obuv způsobit, že tělo ztratí pohyblivost a svalstvo ochabne? + Jaký význam má chůze po přírodních površích? + Jaká nápravná cvičení pomohou chodidlům a nohám navyklým na běžné boty s přechodem na minimalistickou obuv?... celý text

Osobní rozvoj a styl Zdraví
Vydáno: , DharmaGaia
Originální název:

Whole Body Barefoot , 2015


více info...

Přidat komentář

efka.saf
05.12.2020 4 z 5

Jakožto majitelka velmi širokých chodidel, která byla často silně huntována konvenční obuví, jsem byla na knihu velmi zvědavá. A myslím, že po obsahové stránce je kniha opravdu povedená (ačkoliv ne vždy jsem všemu ze světa naší anatomie plně porozuměla). Ale to, jak naše chodidla (a především boty, ve kterých chodíme) ovlivňují celé naše zdraví, držení těla a jak vše souvisí se vším, bylo v knize vysvětleno, myslím, velmi dobře. Co oceňuji asi nejen já, je poměrně velké množství cviků na regeneraci chodidel a celého držení těla, z nichž mnohé stále praktikuji a bolesti chodidel se opravdu výrazně zmírnily. Co se mi ovšem příliš nelíbilo, byla forma, jakou autorka psala. Nevím, asi to bude subjektivní dojem, ale na mě to bylo příliš.... rýpavé, snad až povýšené, autorčina osobnost na mě v knize prostě příliš dobrý dojem neudělala. Ale čert to vem, obsah za přečtení rozhodně stál, takže hezké 4*.

Faith
21.07.2018 4 z 5

Pěkné vysvětlení toho, jak boty "fungují" a ovlivňují celé naše tělo a způsob naší chůze. Cviky jsou na konci přehledně sestavené, uvidím, jaké budou výsledky po cvičení:-)


Blanchidlo
14.03.2018 5 z 5

Zajímavé čtivo doplněné praktickými cviky - takové protahování lýtek je moc příjemné :)

Autorovy další knížky

Katy Bowman
americká
2017  87%Celým tělem naboso
2018  100%Dynamické stárnutí
2015  60%Rozhýb svoju DNA

Kniha Celým tělem naboso je v

Přečtených15x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce4x
Chystám se číst15x
Chci si koupit7x