Celínčino štěstí

Celínčino štěstí https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/110272/celincino-stesti-110272.jpg 2 5 3

Celínka série

< 2. díl

V této práci provází básnířka Celinku a Florlu na další cestě životní aby tentýž den a tutéž hodinu oslavili své svatby. Celinku si Florla ozdobila množstvím klenotů, sama však měla jediny-závoj si sepnula malou briliantovou hvězdou. Byla to hvězda Celinčina štěstí. Dobova anontace: V práci této provází slovutná básniřka Celinku i Florlu na další pouti životní. až konečně týž den a tuže hodinu slavily Celinka a Florla snatky své. Celinku vyšperkovala si Florla bohatstvím skvostů,sama však měla jediný,sepjavši si bílý závoj nad čelem malou briliantovou hvězdkou. Byla to hvězda Celinčina štěstí, vůdčí hvězda i štěstí jejího, čistého štěstí bez sobectví a vyčitek.... celý text

Přidat komentář

ClariceL.
27.12.2021 3 z 5

Líbilo se mi to tak napůl. Celínka mi přijde strašně rozmazlená, všechno musí být jak si řekne. Florla by pro ni udělala všechno, jen aby byla šťastná. Ale ta popisovaná obětavost je až příliš. Kniha je to pěkná, ale zase tak, jak jsem očekávala mě nezaujala.

RoBertino27
15.03.2021 odpad!

Odkazuji na popis u knihy Celínka - jestliže první část jejich eskapád jsem přežil oslaben nemocí, u "dvojky" už jsem se regulérně bouřil, ale nakonec jsem podlehl jsa veden cimrmanovským syndromem zvědavosti, zda druhá část bude stejně slabá jako předchozí. Nebyla - ještě horší.


maryzka
12.06.2013 2 z 5

Sentimentální četba,která by pobavila ročníky žijící v první republice, dnes bych ji uklidila na dno knihovny.