Čekání na Vánoce

Čekání na Vánoce https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/392417/bmid_cekani-na-vanoce-5Rm-392417.png 5 10 5

Je čekání na Vánoce jen dobou nakupování, nebo i časem, kdy je možné s dětmi poznat hlubší smysl celého vánočního příběhu? Krásně ilustrovaná knížka pro děti mladšího školního věku se skládá z 28 „zastavení“ v adventní době, v nichž jsou představeny postavy Starého zákona od Adama a Evy, proroků až k novozákonním svědkům vánočních událostí – u každého z nich je ve zkratce uvedeno, jak jeho příběh souvisí s očekáváním narození malého Ježíška. Texty jsou krátké, jasné, a přesto poetické a vhodně provádějí děti nejen adventní dobou, ale vlastně i celou biblickou tradicí.... celý text

Přidat komentář

Atisa
25.12.2022 5 z 5

Tuto knihu jsem si četla s pětiletým synem. Tak malé děti určitě z této knížky nemůžou pochopit vše. Řekla bych, že je to vhodné pro o dost starší děti a klidně i dospělé. Mně osobně se to líbilo moc. V knize je 28 příběhů (nejen) osob, pro které bylo významné narození Ježíše, Spasitele. Příběhy těchto postav se dají klidně použít jako osnova pro adventní povídání s dětmi jakéhokoli věku.

angloumene
07.08.2022 4 z 5

Dostaly se ke mně samé nadšené recenze a tak jsem si Čekání na Vánoce nemohla nechat ujít.
Jedná se o řadu krátkých příběhů doprovázených obrázkem. Na rodičích zůstává, jak dané téma s dítkem proberou, jelikož knížka nenabízí žádné vysvětlení ani hodnocení. Tak jako tak se jedná o snadnou cestu, jak dětem představit vánoční příběh.


sgjoli
18.11.2021 4 z 5

Tato kniha se podle mne povedla hodně. Není na škodu představit dětem (ale vlastně i dospělým, které tomuto tématu jinak příliš neholdují) postavy z biblických příběhů, které mají co dočinění s vánočním příběhem,
Kniha ty jednotlivé příběhy předává velmi jednoduchou a srozumitelnou formou, navíc doplněnou o hezké a vkusné ilustrace. Navíc není nijak vnucující, co se víry v Boha týká, to je tu zcela ponecháno stranou. Zaměřuje se to skutečně jen na vyprávění o daných postavách.
Za sebe doporučit určitě mohu.

maminkoutek
13.01.2021 5 z 5

Kniha dětem přibližuje Vánoce, ale zcela jiným způsobem, než je běžné. Představuje po celý advent různé postavy, které jsou nějak spojené s narozením Ježíše. A vysvětluje, jakou úlohu sehráli. Děti se tak setkají nejen s Josefem, Marií či mudrci z východu, ale také třeba s Abrahámem, Janem Křtitelem či Alžbětou. Pokud se chcete dozvědět o narození Ježíška více, kniha by vám určitě neměla uniknout.

JanaDor
29.12.2018 5 z 5

Text doprovází moc hezké ilustrace. Advent pochází z latinského slova, které znamená příchod. V církevním roce je advent dobou, kdy čekáme na vánoce. Je zajímavé, že o adventu vědí i nevěřící a svým způsobem ho taky dodržují. Vánoce jsou prostě kouzelné a měly by se brát ohledy na dětské přání, ale i ukazovat dětem, že je to něco víc než dárky. Děti vše do sebe vsakují jako houby po dešti, tak si můžete být jisti, že to v nich zůstane a v pravý čas se to projeví. I oni svým dětem budou číst v adventní čas, každý večer jeden příběh z této knihy, aby si jejich děti uvědomili, jak velké události se staly v čase vánočním.

Štítky knihy

Vánoce náboženství pro děti pro mládež vánoční příběhy

Autorovy další knížky

Marek Kita
polská, 1965
2018  90%Čekání na Vánoce
2019  75%Čekání na Velikonoce