Časopédia

Časopédia https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/419264/bmid_casopedia-qOn-419264.jpg 5 6 4

Od dinosaurov po umelú inteligenciu Preskúmajte históriu sveta prostredníctvom časových osí - od dejín vesmíru, cez vznik života na Zemi, éru dinosaurov a objavenie sa predkov ľudí, až po vesmírne lety a nástup robotiky. Kniha je doslova nabitá faktami a úžasnými detailmi. Dozviete sa, ako sa vyvíjalo písmo, kto boli autori najdôležitejších objavov, ako vznikali a zanikali rôzne ríše, ale aj kto bol najobávanejším pirátom všetkých čias a ktorý zločin sa ako prvý podarilo vyriešiť vďaka analýze odtlačkov prstov. Prehľadné diagramy s úžasnými ilustráciami a stručnými textami vás vezmú na fascinujúcu cestu časom od Veľkého tresku po bezprostrednú súčasnosť.... celý text

Literatura naučná Pro děti a mládež Encyklopedie
Vydáno: , Slovart (SK)
Originální název:

Timelines of Everything , 2018


více info...

Přidat komentář

Štěpinambura
01.02.2022 5 z 5

Knížku jsem dostala k vánocům. Pokud potřebuji najít nějakou informaci ohledně historie, většinou vsázím na ČASOPEDII!

ddkk
24.12.2021 5 z 5

Tak takhle nějak by měla vypadat povedená encyklopedie, pardón, časopedie. Je tak zajímavě koncipována, že jsem neodolala a prohlížela, pročítala a listovala a listovala.
je plná přehledných grafů, časových os, stručných a výstižných informací, ale také pochopitelných schémat, příběhů, obrázků, obrazových reprodukcí a fotografií. Je to tak informacemi nabitá kniha, že jsem jenom žasla. Výborná práce!

Doporučuji.


Alex.Barunka
15.01.2020 5 z 5

Publikace, která mapuje neskutečné množství informací, od dinosaurů po moderní dobu, kromě toho se zaměřuje i na vynálezy, pokroky a vědu. Není to jen suché chrlení informací, ale po kreativní stránce je kniha neskutečně přitažlivá. Autoři si s ní úžasně pohráli. A grafické zázemí je naprosto bezkonkurenční.

blonďatá.luc
10.12.2019 5 z 5

Sice nemám moc představu o tom, jaké dnes vycházejí encyklopedie, ale toto je vážně něco! Kniha je rozdělena na časové úseky, ve kterých je každému tématu věnována jedna dvoustrana - každá má ovšem trochu jiné zpracování (co se rozmístění textu a množství ilustrací týče). Jsem skutečně nadšená! Listuji v ní každý den a pokaždé se dozvím něco nového. Navíc ty ilustrace a fotografie ze čtení dělají skutečný zážitek. Navíc informací není tolik, že by to člověka přehltilo... Pokud vás lákají encyklopedie, tato by vás rozhodně neměla minout.