Čas zpomalit

Čas zpomalit https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/520970/cas-zpomalityaYn84-S1D-.jpeg 5 1 3

Výzkumy ukázaly, že lidé, kteří stále někam spěchají a denně zažívají stres, k sobě obvykle nemají zdravý vztah a zažívají pocity prázdna. Tlak na výkon, který nás k nim dohání, je však v dnešní době běžnou normou, což je alarmující. Autorka je psycholožka, která tyto pocity sama zažila – ve svých 23 letech vážně onemocněla, a díky tomu zcela přehodnotila svůj pohled na sebe i na život. A zjistila, že pocity štěstí silně korelují se schopností milovat přítomnost a vnímat každodenní život a sebe sama v něm jako dar. K tomu je ale nutné splnit jednu zásadní podmínku: zpomalit, abychom konečně viděli věci „za oponou“, kterých si běžně nevšímáme. I v tom vám kniha může pomoct – třeba prostřednictvím 21 úkolů, které vás naučí meditovat s otevřenýma očima.... celý text

Přidat komentář

knidopel
11.03.2024 5 z 5

Knížka obsahuje spoustu zajímavých myšlenek a tipů, jak v dnešní uspěchané době trochu zpomalit, začít si vážit maličkostí a probudit v sobě dětskou zvědavost. Rozhodně vás to při čtení donutí se zamyslet a přehodnotit mnoho věcí ve svém životě.

mataaskorice
12.02.2024 4 z 5

Užitečná publikace pro všechny, kteří mají pocit, že je zběsilé tempo současnosti ničí, snižuje jim kvalitu života. K většině zásad a principů jsem během života dospěla zkušenostmi sama. Pro někoho, kdo AHA momentem ve smyslu uvědomění si přehlcenosti a tempa doby právě prochází, je knížka nápomocným prostředkem k zkvalitnění života. Kniha obsahuje velké množství výzev k úvahám, k prozkoumání sebe sama, úkolů, které mají člověka navést na správnou cestu. Kniha ukazuje způsoby, jak zpomalit, jak prožívat přítomnost, jak bystřit smysly, jak nalézt cestu do svého nitra. Myslím, že řada úvah autorky bude postupem času s přibývajícím věkem zrát a vyvíjet se. Oceňuji ale snahu o restart životů těch, kterým se knížka dostane do rukou.


Iki1
06.11.2023 4 z 5

Pokud tuto knihu hodnotím v kontextu dalších motivačních příruček, je tato nadprůměrná. Solidně zpracovaný teoretický úvod, z něho postupně vyvozeny různé rady pro zlepšení životního stylu čtenářů. A na závěr jako opakování 21 různorodých domácích úkolů, jejichž splnění si postupně odškrtneme. Ano, většině z nás život skutečně proteče mezi prsty a zpomalení stylu žití nám umožní zachytit krásu okamžiku, sem tam i více smysly. Pokud se ohlédneme, nejspíš se nám vybaví zážitky s našimi dětmi z prázdnin a dovolených, kdy jsme se aspoň na čas zpomalili a užili si jeden druhého a krásy přírody a okolní krajiny na společných toulkách.

Autorovy knížky

2023  100%Čas zpomalit

Kniha Čas zpomalit je v

Právě čtených3x
Přečtených6x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených2x
Knihotéce7x
Chystám se číst11x
Chci si koupit2x