Čas skautů

Čas skautů https://www.databazeknih.cz/img/books/67_/67624/cas-skautu-67624.jpg 5 4 2

Publicista a spisovatel, autor známých knih o skautech ( Tábor nad vodopády, Černá je řeka legionářů a další), v tomto sborníku vzdal hold dvaceti význačným postavám prvního století skautského hnutí - od R.Baden-Powella a E.T. Setona i A.B. Svojsíka či J. Roslera-Ořovského až po dnešek, a začátkům vodáctví u nás.

Přidat komentář

Turlogh
05.09.2021 5 z 5

A znovu Otto Janka - Ropim. Tentokrát píše a opět velmi výstižně, opravdově a věrně o předchůdcích skautingu, pak o zakladatelích světového skautingu a následně o velkých osobnostech našeho Junáka. A protože Ropim opravdu umí, máme se nač těšit. Legendy skautingu v jeho podání! Howgh.

Kloky
15.11.2014 4 z 5

Výborně zpracovaná kniha o předchůdcích skautingu, zakladatelích skautingu a skautech. Dozvěděla jsem se mnoho nových a zajímavých věcí. Jediné, co mi na knize vadilo bylo, že u jednotlivých osob nebyl text srovnán chronologicky, četla jsem o smrti některé osoby, pak se vše vrátilo k jejímu narození, znovu se probíral průběh života. Vyhovovalo by mi víc, kdyby text byl seřazen chronologicky a nepřeskakoval.