Čarovná Praha

Čarovná Praha https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/495742/mid_carovna-praha-KI3-495742.jpg 5 2 1

Přes 100 fotografií představí Prahu kouzelným pohledem fotografů, kteří dokáží zachytit ten správný okamžik, kdy zapadající slunce, ranní mlhy nebo silný mráz vykouzlí jedinečnou atmosféru daného místa.

Přidat komentář

milamarus
16.05.2022 5 z 5

Praha z výšky, z dálky a především ze šířky, k čemuž bezpochyby vybízí širokoúhlý formát knihy. // Nejpůsobivější se mi to zdá na snímku Karlova mostu pořízeném z břehu Kampy, na němž vidíte v reálu očima nepostihnutelný záběr, totiž jak dům č.p. 9/514, ve kterém až do své smrti žil malíř Adolf Kašpar (1877-1934), tak Bruncvíka, přes vodu domy na nábřeží, budovu Národního divadla a stromy na Žofíně. // Dávám maximální počet hvězdiček. Nádherné! // Vhodné pro devátou nebo patnáctou příčku letošní čtenářské výzvy. // Škoda jen, že městská knihovna nedisponuje dalšími díly této čarovné edice. Po Českém Švýcarsku, Bratislavě, Oravě nebo Tatrách bych se toulala také….

---------------------------------
CITÁT:
Jsou okamžiky, kdy pohled na nejčastější panorama Prahy vypadá jako mámení smyslů. Pak ale přijde chvíle, kdy šálení zmizí a vy víte, že právě tady jste doma.