Čarodějná mošna

Čarodějná mošna https://www.databazeknih.cz/img/books/79_/79832/carodejna-mosna.jpg 4 31 5

Přidat komentář

gab72
30.10.2020 5 z 5

Výborná, úžasná pohádková kniha. Kniha mého dětství, z které si pamatuji bohužel jen Trnkovi obrázky a teď, když jí opět čtu již svým velkým dětem tak všichni nad krásou pohádek jen žasneme. Pohádky jsou posbírané po celé naší zemi. Nikdo je jen tak nevymyslel, mají své kouzlo. V knize v dodatku je mnoho zajímavých informací ke zdrojům pohádek. V dnešní době covidí je to pohlazení po duši.:)

ijcro
28.08.2020 4 z 5

Dospělý a zmlsaný čtenář si příliš nepočte, pohádky se mu budou zdát jednoduché, asi příliš naivní a možná v nich nalezne cosi podobného, obměněného s jinými, složitějšími, propracovanějšími a rafinovanějšími pohádkami. Ale pro dětské oči to prostě pohádky jsou. Jako děti jsme z knihy četli ve škole, ve druhé třídě, a tehdy se nám to zdálo super.


Quac
23.02.2015 5 z 5

Nádherná knížka kterou jsem si jako malý četl a pro mě v té době nejvyšší level bylo přečtení pohádky o Jiříkovi -nejhezčí a nejdelší. :-)

Yarwen
22.02.2015 3 z 5

Kniha obsahuje krátké pohádky s jednoduchým dějem, nic, co by čtenáře oslnilo, k dispozici jsou povedenější pohádkové knížky. Co ale nakonec mé hodnocení vyzvedlo nad průměr, je závěrečné povídání o struktuře (osnovách) pohádek, o jejich sběru od vypravěčů a vůbec o jazykově - vědeckém pohádkovém pozadí: ve kterých oblastech pohádky vznikaly, ať už z pohledu světového či evropského, jak dlouho se ve slovní podobě předávaly, kolik základních osnov vlastně existuje (ve světě je cca deset tisíc "motivů", tj. obměn pohádek, ale základních osnov (schémat) jsou jen desítky)... Takže nakonec palec nahoru.

hortenzie
10.05.2013 5 z 5

Velice hezké pohádky. Dostala jsem je jako dítě, teď z nich čítávám vnoučatům - ale často poslouchá celá rodina.