Čaj - směsi, původ, rituály

Čaj - směsi, původ, rituály https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/141632/caj-smesi-puvod-ritualy-141632.jpg 4 6 3

Kniha uvádí stručnou historii čaje a čajové kultury ve světě i v Evropě, vliv čaj na zdraví a lidský organismus. Dále popisuje základní rozdělení čajů na druhy (černý, zelený) a jak se tradičně připravují v různých částech světa, kde čaj je tradicí. Na závěr uvádí i několik zajímavých receptů na domácí směs. Celá kniha je doplněna zajímavými fotografiemi ze světa čaje... celý text

Literatura naučná
Vydáno: , Rebo
Originální název:

Tea , 2003


více info...

Přidat komentář

Predator3313
26.04.2021 5 z 5

Super malá knížečka letem světem čaje.
Pro profíky to asi bude nuda, ale pro nás co s čajem začínáme, pecka.

sagasir
10.12.2016 3 z 5

Dobrý čaj a dobré počtení

Uvařte si nějaký lahodný čaj a poté se s ním a touto knihou někde v klidu usaďte. Do rukou se vám dostal takový malý letem světem čajový průvodce. Přesto v něm najdete vše. Od historie po současnost čaje, recepty na lahodné čajové šálky, čajové rituály a dokonce i věštění z čajových lístků s malým symbolickým slovníčkem.

Kniha rozměrově velmi malá a i stránek má oproti jiným titulům poskromnu, přesto není o nic bezvýznamnější a já ji rozhodně doporučuju ke čtení. Nejenom proto, že čtením krásné literatury by měl být knihomol živ, ale občas by se měl začíst i do nějaké té odborné literatury. V tom případě je tato kniha tím ideálním po čem sáhnout. Dozvíte se v ní plno zajímavostí a najednou si uvědomíte, že nepijete jen obyčejný čaj, ale něco se svou historií, tajemnem a věcmi okolo toho. Třeba vás kniha chytne až tak, že si budete chtít pořídit a poté vypěstovat vlastní čajovník. I při tomto vám bude kniha velmi nápomocná. Obsahuje mimo jiné totiž také kapitolu o rostlině jménem Čajovník.

Mezitím co si budete vychutnávat lahodný čaj, do hlavy se vám budou hrnout kvanta nových informací o čaji a vy pak můžete „dělat chytrého před svými přáteli“. Abych vás ještě víc navnadil, tak v knize se například dozvíte i něco o čajových ochutnávkách, obřadech, jak správně čaj podávat atd. Bohužel tato kniha má jednu velkou nevýhodu a to, že se nedá koupit samostatně, ale pouze v setu s konvičkou a šálky na čaj.

Tak šup do knihkupectví a udělejte si pak dobrý čaj a začtěte se. Nemuseli by jste litovat.


Evus
05.12.2012 4 z 5

Zajímavá i když poměrně stručná kniha vhodná spíš pro začínající čajomily. Místy sděluje spíš obecné informace a pokud se chcete dozvědět víc o konkrétních odrůdách čaje, moc nedoporučuji

Autorovy další knížky

2008  73%Čaj - směsi, původ, rituály
2010  0%Koření
2006  60%Létání
2008  40%Káva

Kniha Čaj - směsi, původ, rituály je v

Přečtených8x
Knihotéce12x
Chystám se číst2x
Chci si koupit1x