Templářské tajemství

Templářské tajemství https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/225173/bmid_templarske-tajemstvi-225173.jpg 3 38 9

Caedmon Aisquith série

< 4. díl

Jedno ztracené evangelium, jeden ďábelský kult a jeden muž, který musí odhalit pravdu... Nový příběh historika a lovce záhad Caedmona Aisquitha. „Najděte Kašparovo evangelium, jinak vaše dcera zemře!“ Expert na dějiny i taje řádu templářů, bývalý člen britské tajné služby, se vydává na nebezpečnou cestu po celém světě, aby odhalil temné tajemství ukryté v samém srdci křesťanství a zachránil víc než jeden život. Dva tisíce let ztracené evangelium skrývá šokující pravdu o Ježíši a ten, kdo se relikvie zmocní, získá neomezenou vládu nad světem. Satanské bratrstvo horečně pátrá po zmizelém manuskriptu a Caedmon se pouští do závodu s časem. Jeho zběsilá cesta za polapením nejvýbušnějšího tajemství světa vede z Indie do Španělska a nakonec do merovejského kostela v centru Paříže… Rozluští všechny záhadné symboly a složitě zakódované hádanky? Podaří se mu vůbec přežít?... celý text

Literatura světová Dobrodružné
Vydáno: , Metafora
Originální název:

The Templar’s Secret , 2012


více info...

Přidat komentář

zelvonik
09.04.2023 4 z 5

Jednoznačně nejlepší díl z celé série. Zápletka tentokrát zajímavě vymyšlena a zároveň uvěřitelná, dobře se četla a bavil jsem se. Pokud chcete od Palov přečíst jen jednu knihu, doporučuji tuto.

jprst
21.08.2022 1 z 5

Dárek od majitele mého oblíbeného antikvariátu, který doprovodil slovy: " Užij si to a pak to asi vyhoď " - opravdu "dobrý" kamarád. Sjel jsem to metodou rychločtení a konstatuji, že je to četba jen pro hodně tolerantní čtenáře, pro ostatní spíše výrazná ztráta času. Ostatně předchozí tři díly této série měly pro mne být dostatečným varováním, bohužel jsem ke své škodě poněkud pozapomněl.


zdendula31
14.06.2022 2 z 5

Velké zklamání....Indiana Jonese?Ani náhodou...

Čmeláček
09.06.2022 odpad!

Chtěl jsem tuto sérii za každou cenu dočíst. Ale skoro jsem to nedal. Poprvé dávám odpad, protože něco tak hrozného jsem snad doteď nečetl.

darbujan8924
30.11.2021 3 z 5

Docela hodně akční čtení...Kašparovo evangelium...za mě lepší průměr, pár zajímavých věcí se tam člověk dočetl, ale o historii Templářů tam je docela málo...

mariva
15.02.2021 4 z 5

Docela napínavý příběh připomínající Šifru mistra Leonarda, i když trochu slabší. Skutečnost, že jde o 4. díl a nečetla jsem žádný předcházející, vůbec nevadí, jde o samostatný příběh a spíš mě láká sehnat si k přečtení ještě další díly.

85098211
14.09.2017 1 z 5

Tato kniha mě nezaujala v podstatě už vůbec. A to ani navzdory skutečnosti, že jsem knihu - stejně jako už předchozí díly - absolvovala v audiopodobě. Nakonec to dopadlo tak, že mě ani trochu nezajímalo, jak to s dcerou Caedmona Aisquitha dopadne, a ani to, jak se bude (nebo nebude) vyvíjet jeho vztah s Edie. A to je v mém případě co říct! ;-) Knihu jsem odložila nedokončenou...

luciefeix
30.03.2016 odpad!

absolutně nezáživný děj , několik uhlu pohledu ,, nedočteno

Ven_D
17.07.2015 3 z 5

Na knize mě při výběru zaujal jak obal, tak anotace. Že se jedná o čtvrtý díl série, jsem jaksi přehlédla. Nutno říct, že tento fakt nehraje velkou roli. Kniha je samostatným příběhem a žádné souvislosti nechybí. Maximálně něco málo ve vztahu Edie a Caedmona, ovšem neměla jsem pocit, že by mi to nějak výrazně vadilo. Děj plyne rychle, má sice pomalý rozjezd, nicméně později je vše napraveno a přichází spád, který chytil. Templářská tématika mě táhne čím dál víc. Autorka si získala mou pozornost, takže mám chuť podívat se Caedmonovi na zoubek trochu blíže.

Autorovy další knížky

Chloe Palov
americká
2011  72%Ohnivé kameny
2011  67%Templářská šifra
2012  73%Templářská relikvie
2014  62%Templářské tajemství