Být sama sebou

Být sama sebou https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/451423/bmid_byt-sama-sebou-gYx-451423.jpeg 3 48 21

Poznat svou hodnotu, najít vlastní cestu. Autobiografie Veroniky Vieweghové. Člověk může snadno ztratit kontakt s vlastní podstatou, a pokud žije se slavným partnerem, platí to dvojnásob. Veronika Vieweghová si touto zkušeností prošla, aby nakonec zjistila, že by nikdy neměla zapomínat na vlastní touhy a sny. Jak prožívala dětství a dospívání, manželství, rozvod nebo těhotenství po čtyřicítce? Nejen během těchto situací nakonec přišla na to, že i v těžkých časech lze zvládnout to nejdůležitější: být sama sebou.... celý text

Přidat komentář

PetraBery
25.11.2023 3 z 5

Osobní příběh bývalé manželky známého českého spisovatele, její cesta objevování sebe samé. Ne se vším napsaným se ztotožňuji, ale podněty k přemýšlení a práci na sobě jsem určitě dostala.

myšpa
12.03.2023 4 z 5

Zajímavé čtení, život, který vedla se spisovatelem je zcela jiný, než popisuje on sám, ve svých knihách.


Metcheque
23.11.2022 4 z 5

Tato publikace mi ukázala, že je velmi stereotypní házet všechny "příručky životního stylu" do jednoho pytle. Být sama sebou je právě jeden z kvalitních kousků, který neplácá páté přes deváté, ale autobiografickou formou se snaží vysvětlit důležitost respektující komunikace ve vztazích i vliv dětských traumat na náš dospělý život. Myslím, že tady najde každý spoustu aha momentů - nelze než doporučit. Lehkým mínusem je autorčino ezoterické zaměření, které vedle citovaných poznatků z moderní psychologie vypadá poměrně nepatřičně.

Anilka13
12.09.2022 5 z 5

Kniha si mě našla ve správný čas a tak mi předala všechno, co měla :) Proto hodnotím všemi * :) jako bonus je moc krásně zpracovaná :)

stupidiack
27.07.2022 2 z 5

Bylo zajímavé přečíst si i názor druhé, Vieweghem neustále očerňované strany. Čtení o dětství, dospívání a manželství bylo příjemné a čtivé, jen některé "EZO" věci na mě byly opravdu moc, a tak jsem je přeskakovala. Není to můj styl života, ale autorce to neberu.

marie3541
21.06.2022 2 z 5

Kniha mne docela překvapila. Některé části pro mne byly nezáživné, některé naopak hodně čtivé....Autorka se zde úplně otevřela, některé věci mi právě přišly až tak osobní, že si neumím představit, že je pouštím do světa a může si je přečíst každý......Ale jinak vcelku čtivá knížka, plná hezkých ilustrací.....Za tu otevřenost autorku i svým způsobem obdivuji....

JaKlima
09.05.2022 5 z 5

Moc krásná kniha, protkaná jemnými ilustracemi. Ani jsem netušila jak moc mne osloví.

lencin
28.04.2022 2 z 5

Osobní příběh paní Veroniky. Snaha vypořádat se se svým životem vypsáním svého příběhu. Obsah byl pro mě celkem zajímavý, ale vadila mi forma, kniha byla jazykově chudá a vložené citáty působily trochu chaoticky.

Potolu
07.09.2021 3 z 5

No... Co o tomu říct? Některé části byly napsané trochu jinak a ty se četly opravdu hodně dobře. Některé naopak pro mě byly už moc...nevím, jak to popsat...asi až moc ezoterické, zvláštní, možná i částečně nepochopitelné. Veronice fandím a líbí se mi její přístup k životu, jen... Něco bylo pro mě už moc. :-)

Moonca
08.08.2021 2 z 5

Knihu jsem začala číst s vědomým, že mě čeká mnoho ezo podivností a jedna manželka, co hodlá vytřískat z bývalého manžela co může. No těžko říct, jak to vlastně je ...
Ezo byla pro nezkušené moc a pro zkušené málo. Každopádně, protože jsem to čekala, tahle část mi nevadila, byť s ní nesouzním. To, co mi naopak vadilo, bylo to neustávající nimrání a hnípání se v tom, kde a jak bylo autorce ublíženo. Ovšem ta část, kdy její život byl fajn, byla vcelku pominuta a popravdě, vyznívá to tak, že fajn není a nebude nikdy, protože pořád bude co řešit a nějaký problém k překonávání. No k čemu potom takový seberozvoj? Není pak lepší se nerozvíjet, ale naopak si užívat kladné stránky své minulosti i přítomnosti? Nebo ještě lépe, rozvíjet se s uvědoměním si nejen špatného, ale především toho dobrého, pozitivního, obohacujícího?
A pokud někdo hodlá brát v knize inspiraci pro výchovu svých dětí, měl by se zamyslet nejen nad dojmy, které se kniha snaží vyvolat, ale i nad skutečnými slovy a jejich obsahem. Protože to, co je lakováno na růžovo se tak po pořádném přečtení jevit už nemusí.

zuzu8480
28.06.2021 3 z 5

Jakože jo,psaná hezky,ale asi už mám v poslední době těchto témat přespříliš. V knihách vypadá všechno tak jednoduše,jak se člověk nápoji sám na sebe a ví,která cesta je správná. Doopravdy je to sakra práce.

lidunka1
18.06.2021 4 z 5

Myslím, že Veronika má dar psát. Kniha mě zaujala velmi, protože je psaná otevřeně a souzní s mým životem. Fandím lidem, kteří na sobě pracují.

Jana283
02.06.2021 1 z 5

Díky poslednímu autorskému počinu exmanžela - spisovatele MV, jsem konečně dočetla i tuto několik měsíců rozečtenou knihu. Byla to dřina. Nevím, kde paní Veronika bere chuť a čas rýpat se v sobě a své minulosti za pomoci plejády numeroložek, psychologů, kineziologů, kartářů a dalších ezo.... Takhle přece normální zdravá žena nemůže uvažovat a žít. A jestli z řad čtenářek získá nějaké napodobitelky, tak si nemyslím, že je to dobře.
Abych jen nehaněla - pár věcí určitě za zamyšlení stálo, ale nehodlám jim věnovat víc než čas potřebný k dočtení téhle podivnosti.

Ronny
25.05.2021 3 z 5

Po této knize jsem sáhla při četbě Báječného roku od Michala Viewegha. Bylo pro mne zajímavé zjistit jaká osobnost je jeho manželka a její pohled na manželství a rozvod. Tyto pasáže a také popis dětství autorky a začátek nového vztahu po rozvodu se mi četly velmi dobře. Veronika je silná a schopná žena, jen s některými jejími názory se neztotožňuji.

RonnieSmithx
07.04.2021 4 z 5

Na tuhle knihu jsem náhodně narazila a uložila si ji do své knihovny, aniž bych věděla o čem vlastně pojednává. Je to moje první knížka na tohle téma a rozhodně ne poslední.
S některými myšlenkami autorky nejsem za jedno, ale o tom je, abych rozšířila svoje obzory a zamyslela se nad věcmi, nad kterými jsem v minulosti jen mávla rukou. Je to krásná knížka, která je citlivě a čtivě napsaná. I když jsem moc mladá na to, abych se mohla s autorčinými zkušenostmi ztotožnit, tak mi dala něco do budoucna na zamyšlení a poučila mě. Rozhodně nelituji přečtení. :)

Zelza
21.02.2021 4 z 5

Kniha mě pozitivně překvapila, sic s některými poznatky se nemohu úplně ztotožnit, ale kniha byla velmi čtivá a v jistém směru i poučná.

roxy8
10.01.2021

Knizka se mi trefila do nalady. Zacatkem jsem se musrla trosku kousat, byl to spis popis osobni historie s nekolika hezkymi myslenkami, pak se to ale krasne rozjelo, prijemne, inspirujici cteni. Posledni cast o porodu doma me nenadchla, je hodne zjednodusena a pusobi dogmaticky. Jinak ale hladiva cetba pro dusi.

alnahu
15.11.2020 4 z 5

V knize nás provede autorka jejím životem -od dětství,které neměla jednoduché-po dospívání,kdy prožívala období zvratů,emočních výkyvů,touhu po lásce a uznání.Prožila třináct let provdaná z Michala Viewegha,její sen o šťastném manželství nevyšel.Ale nevzdala to až po čtyřicítce konečně našla i ona svou láskou a porodila třetí dítě.A konečně našla sama sebe .

EvaD121
06.10.2020

Skvělá kniha! Věřím, že pomůže mnoha ženám.... protože Veronika otevřeně hovoří o tom, jak je někdy obtížné být v životě ženou, manželkou a při tom zůstat sama sebou. Citlivě vyprávěný příběh, který se dotkne vaší duše a ukážu vám cestu k znovunalezení svého já. Děkuji Veronice - a i já doufám, že nezůstane u jedné knihy :-)

Džejny1110
29.09.2020 4 z 5

Kniha se mi líbila hlavně od začátku - kde hraje roli osobní příběh. Určité kapitoly byly na mě moc....ale přečetla jsem.
Velice mě uchvátila obálka a ilustrace v knize a vůně papíru:)
Pokud čtenář nezná téma osobního rozvoje a poznání sama sebe - tak ho kniha moc neosloví. Je to pro ty - co už mají určitou cestu za sebou......tak to vřele doporučuji.
Ženy - nebojte se žít svůj život podle sebe!!!!