Bylo nebylo... - Pohádky z celého světa

Bylo nebylo... - Pohádky z celého světa https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/264582/bmid_bylo-nebylo-pohadky-z-celeho-sveta-264582.jpg 5 8 2

Příběhy české, skandinávské, japonské, arabské, maďarské, japonské, černošské, polynéské, starořecké či velšské - ty všechny najdete v knížce, kterou sestavil přední sběratel našich i světových pohádek, bájí a mýtů. Najdete zde klasická i ne tak známá vyprávění o princích, princeznách a dracích, o statečných lovcích i zoufalých rybářích či o všelijakých zvířátkách - o silném želvákovi, zlém opičákovi či o kočičích milencích.... celý text

Přidat komentář

tvorimeprodeti
08.03.2020 5 z 5

První dojem knížka udělá už svou velikostí. Má přes 270 stran a váží skoro 1,5 kg. Takže už na první pohled je vidět, že se jedná o unikátní titul.
Uvnitř knihy čtenáře čeká 70 pohádek z celého světa. Z Česka je tam známá pohádka Dlouhý, Široký a Bystrozraký.
Texty pohádek doplňují působivé ilustrace Vojtěcha Kubašty.
Při čtení procestujete celý svět. V knize najdete pohádky indiánské, dále z Afriky, Číny a dalších zemí.

Každý národ má své tradice, svou kulturu i způsob myšlení. To vše se odráží i v jednotlivých pohádkách, díky nimž můžete nahlédnout do myšlenkového světa bližších i vzdálenějších obyvatel naší Země.
Pohádkovou knížku BYLO NEBYLO určenou dětem od 6 let můžeme jedině doporučit.

witiko
07.10.2018 5 z 5

Tato antologie se rozsahem ani způsobem vyprávění asi nevyrovná Prvnímu a Druhému stromu pohádek od Jana Vladislava a Vladislava Stanovského, ale i tak je velmi zdařilá a zaručeně uchvátí krásou velkorysých ilustrací, které tu jsou zcela rovnocennou součástí textu.