Bylinkový receptář

Bylinkový receptář https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/125777/bylinkovy-receptar-125777.jpg 4 13 4

Kniha vás provede pozoruhodným světem léčivých rostlin. Poznáte možnosti jejich využití v nejstarších dobách i v současné lidové medicíně.

Přidat komentář

Michalka7
02.06.2017 4 z 5

Líbí se mi, že je kniha rozčleněna do kapitol podle nepříjemností a nemocí, které léčí. Vzadu velice přehledné rejstříky nemocí a bylin. Obrázky, podle kterých poznám rostlinu i v přírodě jsou skvělé. V knize nejsou jen bylinky, ale i některé druhy plodů apod. Má všestranné využití, ať už na léčení, nebo jen poznávání bylin. Celkově knížku hodnotím kladně a moc se mi líbí.

jana277
24.02.2017 5 z 5

Rastliny sú rozdelené podľa neduhov človeka, pri ktorých môžu pomôcť. Pravidelne je otváram a čerpám z nej rady.


R.E.M.
19.12.2016 3 z 5

Herbář, který klade důraz na vizuální stránku. Kniha obsahuje stručné informace o léčivých rostlinách, které v základních obrysech představí jednotlivé léčivky. Text je doplněn u každé rostliny o pěkný, velikostí velkorysý obrázek. Obohacením je doprovodný sloupek s různými zajímavostmi - o vzniku názvu, o jeho historii... Škoda, že grafik dal přednost atraktivitě vzhledu na úkor čitelnosti textu sloupku. Vybrat jako podklad k černé barvě písmen sytě zelenou je, mírně řečeno, nedomyšlené.
Shrnutí: Atraktivně vyhlížející kniha, na kvalitním papíru, na první pohled líbivou grafikou, s krásnými obrázky, přehledným rozdělením rostlin do skupin podle léčivých účinků, základní informace. 3,5 hvězdičky.

Suzynka29
05.06.2016 5 z 5

Přehledná kniha plná nádherných fotografií a skvělých rad. Perfektně rozděleno do kategorií podle toho, nač se která bylina používá.