Byli jsme dva

Byli jsme dva https://www.databazeknih.cz/img/books/71_/71933/mid_byli-jsme-dva-Pk2-71933.jpg 1 1 1

Napínavý a přitom humorně laděný román, jehož hrdiny jsou dva mladí přátele Bezais a Matvejev, kteří odjíždějí za občanské války se stranickým posláním na Dálný východ. Cestou prožijí tolik příhod, že by vystačily na několiklidských životů. Autor přesvědčivě zachycuje atmosféru revolučních let. Kniha vznikla roku 1928 a byla několikrát zfilmována a zdramatizována.... celý text

Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: , Svoboda
Originální název:

Po tu storonu , 1956


více info...

Přidat komentář

Malarkey
06.08.2022 1 z 5

Propaganda v nákladu osm tisíc kusů. Co víc k tomu dodat? Kór v dnešní době nedostatku papíru...

Normálně mám z edice Omnia radost. Jen tedy po posledních dvou knihách mám pocit, že aby vydali nějaké opravdu jedinečné tituly, museli na oplátku vydat i pár ryzích propagand, aby vyrovnali čakry a straníci byli spokojení.

Tohle totiž směřovalo k odpadu a nedošlo to až tam jenom proto, že když už nic jiného, tak má kniha vypovídající hodnotu o tom, co se v tehdejším Sovětském svazu v padesátých letech psalo. A navíc to působí i poměrně dost čtivě.

Všechno ostatní je ale čiré zlo. Dva hoši od bobří řeky, ctnost tehdejšího režimu, rajzují po širých pláních tehdejšího velkostatkáře Stalina. Tu pomůžou babičce, tam vyřeší problém s uhlím. No, radost na ně pohledět. Fakt.

Autorovy další knížky

Viktor Pavlovič Kin (p)
ruská, 1903 - 1937
1972  20%Byli jsme dva
1974  0%Najkrajšie roky života
1961  0%Na druhej strane