Byla jsem íránskou princeznou

Byla jsem íránskou princeznou https://www.databazeknih.cz/img/books/70_/70985/byla-jsem-iranskou-princeznou-70985.jpg 4 18 4

Skutečný životní příběh Američanky a jejich dcer v monarchistickém i revolučním Íránu

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , IRY
Originální název:

The Peacock Princess


více info...

Přidat komentář

Nofar197
06.03.2024 4 z 5

Mladá Američanka Barbara se bláznivě zamiluje do íránského studenta, člena královské rodiny. Aniž by se jakkoli informovala o postavení ženy v tamní společnosti či o možnosti případného opuštění Íránu, plná růžových snů následuje svého vyvoleného do této monarchie.
Po okázalé svatbě se však opět opakuje tolikrát omílany příběh : Manžel se pomalu začíná měnit v patriarchalniho despotu, a po narození dcery Roxanny se onen krásný sen definitivně změní v noční můru......
Další blbka zamilovaná do muslima, ach jo. Jinak velice hezky zpracováno.

yvett239
27.11.2023 4 z 5

Příběh je velmi čtivý, kolikrát jsem se od něj ani nemohla odtrhnout. Často jsem ale byla zděšená, zhnusená a naštvaná - a ještě více proto, že je to pravdivý příběh. Hrozné, co se děje ještě ve 20., potažmo 21. století. Na pozadí příběhu Barbary jsem se navíc dozvěděla leccos o íránské moderní historii, o které jsem neměla ani páru.
Doporučuji přečíst tomu, kdo se zajímá o arabskou tematiku nebo kdo má rád pravdivé příběhy.


LucieD81
02.08.2016 4 z 5

Po přečtení románu Bez dcerky neodejdu jsem přečetla i tuto knihu, která je stejně dobře napsaná a příběh neméně strhující. Doporučuji.

asam
01.04.2012 5 z 5

Pravdivý příběh Barbary Mosallai Bellové. Popisuje nejen politické dění v Iránu- pád šáha Mohameda Rézy Páhlavího,vzestuo ajatoláha Chomejního, ale všímá si hlavně postavení žen které jsou majetkem muže,bez svých práv a svobod. Těžko pochopitelné pro ženy ze západu.O to větší obdiv patří těm ženám, které se snaží o změnu svého nelehkého postavení.

Autorovy knížky

1998  82%Byla jsem íránskou princeznou

Kniha Byla jsem íránskou princeznou je v

Přečtených24x
Doporučených2x
Knihotéce7x
Chystám se číst11x
Chci si koupit1x