Byl jsem velitelem Hradní stráže

Byl jsem velitelem Hradní stráže https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/256633/bmid_byl-jsem-velitelem-hradni-straze-256633.jpg 5 1 1

Kniha rozhovorů o světle a tmě velitelské funkce nejvyššího strážce sídla prezidenta republiky. Kniha, ve které nebyl dodržen příkaz “nehodící se škrtni”. Za 96 let existence Hradní stráže jde o historicky první zpověď jejího velitele.

Přidat komentář

Ewik
06.07.2015 5 z 5

Na to, že má kniha puhých 112 stran je plná neuvěřitelných dobrodružství, která tento muž prožil. Provede nás dobami svých studií na vojenském gymnásiu, kde již v té době byl výraznou osobností. Dále se podíváme do dob jeho základní služby, kde rád vzpomíná a na veselé příhody, které zažil, také jeho postupný kariérní až na post velitele Hradní stráže, která v době, kdy funkci přebíral, dělala jeden skandál za druhým. Ani to ho však neodradilo a postupně vrátil lesk této elitní jednotce.
Plukovník Pekař je vskutku velmi impozatní a silná osobnost. Své úkoly vždy vykonával velmi svědomitě a byl příkladným velitelem, kterého si jeho podřízení, a nejen oni, vážili. Změna poměrů v hradní stráži nebyla jednoduchá a každý čtenář, který si knihu přečte pozná, že služba u hradní stráže není pouze o tom "stát v budce ", ale že současná HS může z fleku konkurovat elitním jednotkám AČR a že ti kluci (ale i ženy) si vážně zaslouží obdiv.
Knihu si ráda přečtu znovu a budu doufat, že jednou budu moci pana plukovníka požádat o podpis do knihy.

Autorovy knížky

Jaroslav Pekař
česká, 1956
2015  100%Byl jsem velitelem Hradní stráže