Byl jsem Hitlerův poslední rekrut

Byl jsem Hitlerův poslední rekrut https://www.databazeknih.cz/img/books/94_/94850/bmid_byl-jsem-hitleruv-posledni-rekrut-Yoe-94850.jpg 4 19 2

Posledními rekruty povolanými nacisty byly zčásti děti. Jedním z nich se stal Hamburčan Günter Lucks. V březnu 1945 šestnáctiletého nováčka zařadili do jednotky SS a nasadili na frontu u Vídně. Dítě bojovalo, zabíjelo - a upadlo do sovětského zajetí. Začala několikaletá odysea řadou táborů - a neuvěřitelný příběh, který v Moskvě vyústil ve velkou tragickou lásku.... celý text

Literatura světová Literatura faktu
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Ich war Hitlers letztes aufgebot , 2010


více info...

Přidat komentář

Salonka
25.03.2015 3 z 5

Povojnové obdobie z iného uhla pohľadu – mladý nemecký chlapec (takmer ešte dieťa), s nezmazateľnou pečaťou Waffen SS, sa o WWII síce len obtrie, ale aj tak ho strastiplné putovanie zajateckými tábormi východnej Európy zasiahne naplno.

Veľmi sa mi páči štýl rozprávania, všetko odsýpalo. Oceňujem, že autor si po mnohých desaťročiach pamätá podrobnosti a v spolupráci so schopným editorom nám ich podáva zrozumiteľným, pútavým spôsobom a bez zbytočných vášní či zatrpknutosti. Niektoré pasáže sršia humorom, iné zas dokazujú, že ani krátko po najrozsiahlejšom a najničivejšom ozbrojenom konflikte v celých dejinách nebola vykorenená elementárna ľudskosť, spolupatričnosť a súcit, čo je dobre.

Prosím, poučme sa z toho všetkého a neopakujme chyby minulosti.

Knižku odporúčam všetkými desiatimi ... (marec 2017 – a výstižnými tromi hviezdičkami. bola fajn, ale keď vezmem do úvahy svoje skúsenosti s týmto žánrom či obdobne ladenými knihami, tak táto nepresahuje priemer). :-)

svetlanka1
29.02.2012

Skutečně krásně napsaná kniha,byla jsem dojatá.Tito lidé toho museli tolik prožít a sáhnout si až na samé dno....


Autoři knihy

Günter Lucks
německá, 1928
Harald Stutte
německá

Kniha Byl jsem Hitlerův poslední rekrut je v

Přečtených31x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených1x
Knihotéce22x
Chystám se číst22x
Chci si koupit9x
dalších seznamech3x