Bydlíme i na zahradě

Bydlíme i na zahradě https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/235822/bmid_bydlime-i-na-zahrade-235822.jpg 5 3 2

Vydání druhé, doplněné a přepracované. Kniha vychází z díla Vlastimila Vaňka Bydlíme na zahradě. Přináší rady, na co dbát při zakládání obytné zahrady, jaké rostliny do ní vybrat a jak jednotlivé prvky v zahradě uspořádat, aby byl tento kousek soukromé přírody harmonický a uspokojoval všechny požadavky obyvatel domu. Hlavní témata knihy jsou - Na začátku s tužkou a papírem - Rostliny pro zahradu - Jak založit a udržovat nízký a hustý trávník - Květinová louka - Náhrada trávníku - Voda a její uplatnění v zahradě - Stavební prvky a další vybavení zahrady - Zahrada pro děti - Typy zahrad podle prostředí - Zahradní partie podle převažujících rostlin - Rok radosti a krásy na zahradě - Ošetřování zahrady během roku... celý text

Přidat komentář

knihyKeMne
12.06.2021 5 z 5

Velmi zdařilé přepracování původní již zastaralé knihy pana Vaňka Bydlíme na zahradě. Autorka (či modernizátorka) se držela původního díla jen volně, a podařilo se jí vytvořit opravdu moderní, čtivou a inspirativní publikaci, kterou obohatila i svými akvarelovými nákresy, mimochodem také velmi zdařilými.

Kniha se zabývá převážně vhodností osázení zahrad různého typu. Kompoziční řešení začlenění prvků je nastíněno jen okrajově. Mám už něco načteno, proto mě tato kniha mile překvapila, možná proto, že konkrétnímu osázení se podobné publikace nevěnují dostatečně, a tak mě dosud spíš strašilo :-) Doporučuji zájemcům o tvorbu zahrad.

MOu598
24.08.2017 5 z 5

Četla jsem v říjnu 2012. Podle mých poznámek:
Řada hezkých barevných foto, řada barevných náčrtků.
O plánování zahrady, o typech květin, rostlin, o typech prostředí.
Pěkné.


Štítky knihy

zahrady, zahrádky zahradní rostliny

Autoři knihy

Vlastimil Vaněk
česká, 1918 - 1999

Kniha Bydlíme i na zahradě je v

Přečtených3x
Knihotéce3x
dalších seznamech1x