Buenos Aires, kotě

Buenos Aires, kotě https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/353097/bmid_buenos-aires-kote-3mE-353097.jpg 3 7 5

Malé kotě náhodou zhlédne dokument o Buenos Aires a rozhodne se tam podívat. Zjistí však, že podobně báječný a dobrodružný svět může být i na zahradě za oknem. Zrzavá veverka se nechce dělit o své oříšky a hodí po černé veverce šišku. Ta v ní objeví spoustu skvělých semínek – a zrzavá veverka najde ve svém oříšku jenom šaty pro princeznu… Takové jsou příběhy v této milé knížce. Každý je trochu jiný, ale jejich sympatičtí hrdinové mají jedno společné – jak to na tomto světě doopravdy chodí, na to si musí nejdříve přijít sami. A zažijí přitom spoustu legrace! Kniha je určena dětem od 6 let.... celý text

Přidat komentář

Knihomolka506
včera 5 z 5

Jednohubka z minulé návštěvy knihovny. Kotě se podívá na televizi a samo odjede neznámo kam. Při cestování zjistí zajímavou věc. Mnoho dalších pohádek v knize má spolecnou věc - všechny jsou o zvířatech a jejich odvaze něco uskutečnit, splnit si své sny. Kniha odkazuje na to, že ani my lidé bychom neměli čekat až "naprší a uschne," ale dělat to hned. Vzhůru do balení kufrů!

Mermaid
15.05.2023 5 z 5

Knížku jsem koupila za symbolickou cenu ve výprodeji a ačkoliv jsem tedy nic nečekala, byla jsem velmi mile překvapená. Trochu pohádky, více možná bajky a čeština použita způsobem, který
Vám prostě žádný překlad nenabídne. Děti si na ni tříbí smysl pro humor. Čteme i s tříleťákem, když se zeptá, vysvětlím. Děti bych v tomto rozhodně nepodceňovala! Sama si pamatuju, že mě v dětství bavily snad nejvíc knížky "vícevrstnaté" - jinak jsem jejich příběh chápala jako úplně malá a jinak s přibývajícím věkem, jak se mi postupně odtajňovaly všechny slova, významy. Takové knihy pak vydržely v knihovně nejdéle. Takže určitě doporučuji, doufám, že ji objeví více milovníků češtiny. Pro nás je nej asi pohádka o slepičce .


gretl74
09.06.2020 3 z 5

Čteno na dobrou noc se sedmiletou dcerkou. Líbila se nám pohádka s kotětem, dračí pošta a veverka, ale jinak jsou pohádky na děti dost překombinované. Hrátky s jazykem jsou sice fajn, ale to ocení spíš rodiče. Děti prý ironii chápou až tak kolem desátého roku věku, takže ta naše slečna byla u některých příběhů zmatená jak lečo.

bibi.r
28.11.2019 3 z 5

Mám moc ráda hru s jazykem a slovní hrátky, které Stanislava Reschová využívá ve svých knihách. Některé pohádky se mi samozřejmě líbí více a některé méně, ale v celkovém hodnocení musím knihu rozhodně spíše pochválit.
Kniha vhodná pro děti od 6 let.

broskev28
06.03.2018 3 z 5

Moderní pohádky pro moderní děti, tak zní podtitul téhle knížky plné opravdu vydařených ilustrací Evy Sýkorové-Pekárkové. Mně osobně se nejvíc líbila právě ta titulní, Buenos Aires, kotě - rozhovor kotěte se sádrovým trpaslíkem opravdu nemá chybu. Rodiče, kteří se řídí radami společnosti Celé Česko čte dětem (a hlavně svým vlastním rozumem), určitě svým dětem přečtou všechny pohádky. Třeba takový Vlčí mág má také svoje kouzlo!
A doporučení pro rodiče i děti: nezapomeňte si pořádně prohlédnout "květinové" ilustrace na předsádce - nepřipomínají vám dozrálé bobulky na každém stonku očka, která se za vámi zvědavě dívají?